Bloesembars willen perspectief.

De bloesembars in Haspengouw willen perspectief. Dat maakten ze vandaag (25 februari) bekend via een online steunactie. Onder andere BFV Bloesembar, Hof van Stayen en Bloesemterras Le Bon Vinvant deelden vandaag opvallende afbeeldingen op sociale media.

Het hoeft niet te verbazen dat deze oproep nu komt. Het goede weer van de afgelopen week doet vele mensen dromen van de lente en de daarbij horende bloesemprachtig die elk jaar veel toeristen naar onze streek lokt.

©BFV Bloesembar Afbeelding van BFV Bloesembar.

Net als de horeca vragen de bloesembars perspectief. April is DE bloesemmaand bij uitstek. Gezien deze bars steeds maar voor een korte periode open zijn is het essentieel dat zij vrijdag antwoorden krijgen van het Overlegcomité.

Opbod in de Wetstraat

Ondertussen is er een heuse koehandel bezig in de Wetstraat. Zo ongeveer elke politieke partij legt zijn eisen op tafel voor meer versoepelingen. Opvallend gezien de recente stijgingen in het aantal coronabesmettingen.
Het Belang van Limburg meldt dat zelfs sp.a, de partij die de (strenge) minister Frank Vandenbroucke levert, vraagt om perspectieven.
Het is tegenwoordig duidelijk niet meer populair bij politieke partijen om de raad van de coronaexperten te volgen.

Voor het overlegcomité van vrijdag 26 februari lijkt er al een consensus te zijn dat in de buitenlucht meer toegelaten zal zijn. Of zich dat nu vertaalt in een grotere wandelbubbel of misschien zelfs horeca terrasjes, is nog maar de vraag.