cdn_helper

cdn_helper

Bloesemfeest en erfgoeddag zorgen voor gezellige bedrijvigheid in Sint-Truiden

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Dit weekend was weer een bruisend weekend voor onze Trudostad. Zondag 24 april kon je deelnemen aan het bloesemfeest en ook erfgoeddag. Beide evenementen die het rijke verleden van onze stad op hun eigen manier aantonen.

Het bloesemfeest ging door aan het kerkje van Guvelingen. Hier konden mensen gezellig genieten van een drankje en live optredens van oa de Bòddelkèèr. Belangrijk ook was dat tijdens het feest de jaarlijkse bloesemzegening plaatsvond. Ivo Dams zegende er zaken die onlosmakelijk gekoppeld worden aan onze fruitstreek. Hij zegende de bloesems en bijen met de hoop op een goede oogst. De viervoeters die trouw met hun baasjes doorheen de bloesemperiode met hun baasje wandelen. De fietsers die talrijk onze streek bezoeken tijdens de maand april en de tractors van de landbouwers die uiteraard nodig zijn voor een geslaagde oogst.
Dit alles werd begeleid door de muzikale begeleiding van de Chiro van Sint-Marten. Een mooie traditie die al meer dan 70 keer werd uitgevoerd in onze stad.

Erfgoeddag gaat naar school

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van het onderwijs. Speciaal voor de gelegenheid kon je in de Keizerzaal (bij het stadsarchief) naar een kortfilm gaan kijken met getuigenissen van leerkrachten. Ze vertellen over het onderwijsverleden.
In Museum De Minderen duurt erfgoeddag nog wat langer. Zij maakten een tentoonstelling met oud schoolmateriaal om bezoekers te sfeer van lesgeven in het verleden te laten opsnuiven. Je kan de tentoonstelling nog tot 8 mei bezoeken.

Weer tijd voor de traditionele fotowedstrijd

De Keizerlijke Commanderie zet zijn fruittradities voort en organiseert voor de 7de keer hun fotowedstrijd.
Het doel is zoveel mogelijk mooie foto’s te verzamelen met ons Haspengouws fruit als hoofdthema. Je hoeft zeker geen professionele fotograaf te zijn.

Enkele belangrijke voorwaarden

Elke deelnemer mag maximaal 3 foto’s indienen: de beelden moeten een digitale grootte hebben van minimum 3 MB tot maximum 5 MB. Ze dienen in jpg- of jpeg-formaat verzonden te worden naar [email protected]
In de mail zijn de naam, het telefoonnummer en het adres van de fotograaf, de plaats van opname en de titel van de foto vermeld.
Voor de tentoonstelling zullen de foto’s afgedrukt worden op een formaat van 20 cm x 30 cm. Foto’s in een andere verhouding worden daarom tot deze maat herleid.
De inzendingen dienen ten laatste op 31 december 2022 te worden verzonden om in het voorjaar van 2023 tentoongesteld te worden.

Het volledige reglement vind je terug op http://www.keizerlijke-commanderie.be/

Lees ook

Vrijstaat A lanceert met DANSPLAN nieuw nightlife concept met oa Dr....

Vrijstaat A haalt Elektro-fenomeen Dr. Lektroluv na 8 jaar weer naar Sint-Truiden. Het optreden van de DJ kadert in een nieuw nightlife concept dat...

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Hasp-O Stadsrand leert zijn leerlingen.. stemmen!

Hasp-O Stadsrand organiseerde onder hun leerlingen van de derde graat (16-18 jaar) proefverkiezingen. De leerkrachten wouden leerlingen op een actieve manier tonen hoe verkiezingen...

Van Dr. Lektroluv tot Midweek, Vrijstaat A lanceert eerste deel programma. 😎

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in het centrum van
Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief