Bloesemtoerisme lokt veel volk naar Sint-Truiden

Het bloesemtoerisme dat vorig jaar door corona aan banden werd gelegd, doet het goed dit jaar. De paasvakantie bracht heel wat toeristen naar onze stad. De politie deed daarom ook meer patrouilles te fiets ook het stadsbestuur deed extra inspanningen om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Onder andere door de opening van een extra fietspunt aan het Hof van Stayen.

Ook het centrum van Sint-Truiden kreeg een mooie lente-inkleding.

In Sint-Truiden kan je eenvoudig een kwalitatieve fiets huren in het fietsafhaalpunt aan het station of in het nieuwe fietsafhaalpunt Fruit Valley Hof van Stayen. Beide locaties zijn centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen. Heel wat toeristen maken dan ook dankbaar gebruik van dit aanbod. De wandel- en fietskaartenverkoop bij de dienst Toerisme kende een duidelijke stijging en ook de downloadpagina van wandelkaarten op de website van toerisme werd maar liefst 4807 keer bezocht.

De verhuur van E-scooters, Twizy’s, Vespa’s, nostalgische geitjes, e-bikes en gewone fietsen bereikte dit weekend een hoogtepunt.
Stad Sint-Truiden zorgde in de afwezigheid van de traditionele bloesemactiviteiten dan ook in op andere belevingen. Denk maar aan de stoelen van de Fruitreuzen of de theaterwandeling ‘De Vos in het Bos’, die net dat kleen beetje extra geven aan de al prachtige wandelroutes.
Ook het stadscentrum kreeg aandacht met een fleurige inkleding aan de hand van aangeplante tulpen en kleurrijke lampionnen.

Stad/ Toerisme Sint-Truiden zorgden tijdens de paasvakantie voor extra beleving voor de bezoekers. Onder andere de reuzenstoelen kregen veel bekijks. Bezoekers konden een foto van zichzelf delen met de #reuzenleuksinttruiden .

“De bloesems van de perenbomen zijn momenteel al open. De volle bloei van de late kersen verwachten we eind volgende week. Dan zijn de appelaren aan de beurt, zij dragen hun roze bloemetjes allemaal rond 22 april. We hebben dus nog topvooruitzichten!”

Burgemeester Veerle Heeren

Logies volgeboekt

Heel wat bezoekers trokken met hun gezin naar Sint-Truiden voor een dichtbijhuisvakantie in de rustige natuur. De vele logies in Sint-Truiden waren tijdens de paasvakantie dan ook voor bijna 80% volgeboekt. Het laatste weekend van de paasvakantie waren zelfs bijna alle logies volledig volzet. Ook het kampeerautotoerisme is dit jaar sterk toegenomen. Alle camperplaatsen waren tijdens het laatste weekend van de paasvakantie volzet.

“Sint-Truiden, staat meer dan ooit op de kaart als hoofdstad van Haspengouw. Het is duidelijk dat we in deze periode een favoriete bestemming zijn voor heel veel landgenoten”.

Hilde Vautmans, Schepen Toerisme

De lokale politie deed extra rondes te fiets om het alles in goede banen te leiden. Zij patrouilleerde vooral om te controleren op de coronamaatregelen en om op te treden tegen zwerfvuil.

Het begin van het toeristische seizoen in Haspengouw is dus goed ingezet voor bezoekers en inwoners. En hoe kan het ook anders voor een mooie streek als de onze. We delen hieronder nog even sprekende drone shots van de lentepracht.

Wil jij meer weten over het toeristische aanbod van Sint-Truiden? Of wil je gewoon in de gaten houden welke bloesems wanneer op zijn mooist zijn? Neem dan zeker een kijkje op de website van Toerisme Sint-Truiden.

Instagram