Blokken in de bieb kan ook in Sint-Truiden

De leeszaal op de 2e verdieping van bibliotheek Toni Coppers wordt van maandag 5 tot en met vrijdag 30 juni opengesteld als blok- en studeerruimte. Studenten kunnen er zich op hun examens voorbereiden.

 

De maand juni is voor studenten traditioneel de tijd om in de boeken te duiken want de examens staan voor de deur. Alle studenten moeten dezelfde kans krijgen in het onderwijs en daar hoort ook een studeerruimte bij waar ze zich optimaal kunnen concentreren. Daarom biedt het stadsbestuur studenten de kans om te studeren in Bibliotheek Toni Coppers.

“Velen studeren thuis of op kot maar er zijn ook heel wat jongeren voor wie dit niet kan en die op zoek zijn naar een rustige plek om te studeren en hun examens voor te bereiden. Daarom hebben we als stadsbestuur beslist om de leeszaal van de bibliotheek Toni Coppers open te stellen als blok- en studeerruimte. De leeszaal is gelegen op de tweede verdieping, het is er stil en rustig en de ruimte is uitgerust met WiFi.”. 

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd en schepen Stijn Vanoirbeek, schepen van Bibliotheek

Jongeren kunnen in de blok- en studeerruimte terecht van maandag 5 tot en met vrijdag 30 juni op weekdagen van 9u tot 18u en op zaterdagen van 10u tot 16u. Op donderdag 22 juni is de bibliotheek uitzonderlijk gesloten. Reserveren is niet nodig, aanmelden aan de balie volstaat.

 

Instagram