Borrelen in het groen? Op deze locaties kan je terecht tijdens de bloesem en/of zomerperiode

De lente heeft zich al goed aangekondigd met deze week een stralende zon. Hoog tijd voor onze redactie om jullie tips te geven voor heerlijk borrelen in het groen!

Deze week worden verschillende bloesem/zomerbars gelanceerd. De ideale plek om te gaan relaxen als je even tussen het groen wilt genieten van een drankje.

BelOrta Bloesembar

Zaterdag 26 maart kan je in Velm weer terecht voor de bekende Bloesembar. Deze veranderde van naam naar BelOrta Bloesembar.
Deze wordt dit jaar feestelijk geopend met oa Nina Derwael als eregast. Je kan op de locatie niet alleen genieten van een heerlijk drankje maar ook van een goeie BBQ maaltijd. Rond de bar zijn ook tal van belevingen zoals gegidste wandelingen door de bloesems etc.

Praktisch

Van 26 maart t.e.m. zondag 15 mei 2022
Adres: Jufferstraat, 3806 Velm. Tussen fietsknooppunten 186 en 359

Fruit Valley Lounge

De Fruitvallei was voor menig (wandel)toerist en Truienaar vorige zomer the place to be! Makkelijk bereikbaar vanaf het Truiense station, is de zomerbar een goede aankomst of uitvalsbasis voor een stevige wandeling. Of natuurlijk gewoon als je even wilt genieten van lekkere streekproducten (drank en eten) met een uitzicht op het Toscane van België.

Belangrijk! Dit is ook een fietspunt. Meer informatie daarover vind je hier.

Praktisch

Vanaf 25 maart.
Adres: Hof van Stayen – Tiensesteenweg 229, 3800 Sint-Truiden

Heirbaan 66 Loungebar

Ga je het zwevende kerkje van Helshoven bezoeken? Dan kan je daarna iets gaan drinken in de Loungebar van Heirbaan 66.
Je kan er terecht voor een lekker drankje tijdens je fiets of wandeltocht. De bar ligt ook een wijn- en fietscafé en een restaurant waar je culinair kan genieten.

Praktisch

Vanaf 26 maart.
Adres: Helshovenstraat 18, Helshoven

Bar Vue

Wil je even buiten Sint-Truiden trekken om de bloesems te bezichtigen? Dan zijn er verschillende opties. Wij geven je er eentje mee. Bloesembar Bar Vue aan het doorkijkkerkje. Hier kan je lekker in het gras kuieren om van het mooie weer te genieten.

Praktisch

Elk weekend geopend vanaf 26 maart van 10u tot 17 u. In de paasvakantie 7/7 geopend.
Adres: Harings berg 1, 3840 Borgloon

Wil je meer informatie over toerisme in Sint-Truiden van activiteiten tot de verblijven? Neem dan zeker een kijkje op hun website.
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!