“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en verdraagzaamheid op gang op IDAHOT

Partners

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, seksevariatie, genderidentiteit en de expressie daarvan. Ook dit jaar toont het lokaal bestuur van Sint-Truiden zich solidair. Met een digitale campagne wil ze onderstrepen hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn. 

In 2019 ondertekende het lokaal bestuur van Sint-Truiden de engagements- en partnerschapsverklaring 2019-2025 van Regenboog Limburg. Sint-Truiden verbindt zich ertoe om aan de slag te gaan met de engagementsverklaring en het lokaal inclusie- en diversiteitsbeleid verder in te vullen.
Dat Sint-Truiden het serieus meent met de LGBTQI+ gemeenschap bewezen ze onder andere vorig jaar toen ze een drag show toelieten in de Minderbroederskerk. De vele negatieve reacties die toen naar leden van de regenboogfamilie kwamen werden toen door burgemeester Ingrid Kempeneers terecht gewezen.

“Er is nog steeds een grote discrepantie: enerzijds wordt het Eurosongfestival voor het eerst door een non-binaire deelnemer gewonnen, maar ondertussen kreeg één op zeven LGBTQ-personen de afgelopen vijf jaar te maken met discriminatie. Dat is ontoelaatbaar. Als stad is het onze taak om ervoor te zorgen dat iedereen zich vrij en veilig kan voelen. Onze boodschap is simpel: liefde is liefde, en er zijn zoveel manier om die liefde in wederzijds respect te beleven. Niemand zou een deel van zijn identiteit moeten verstoppen uit angst voor de gevolgen. Wij ijveren voor een verdraagzame, inclusieve stad, niet alleen op IDAHOT maar elke dag opnieuw.”

Peter Deltour, schepen van diversiteit en gelijke kansen

Bewustmaking voor jongeren

De engagementsverklaring die het lokaal bestuur in 2019 ondertekende legde de focus op de verspreiding van correcte informatie en bewustmaking bij elke leeftijdsgroep. Sint-Truiden koos er dit jaar voor om een digitale campagne te verspreiden genaamd ‘Breek uit en wees jezelf.” Deze campagne wordt vandaag op IDAHOT gelanceerd en is te zien in het straatbeeld via de digitale infoschermen van de stad. Op verschillende plaatsen zoals het Truiense administratief centrum kan je ook de regenboogvlag zien wapperen.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief