Bubbelpret zorgt voor een zomer vol leuke activiteiten voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Ook dit jaar kunnen alle kinderen en jongeren tussen 2,5 en 14 jaar weer uitkijken naar een leuke zomer boordevol activiteiten. Verschillende stadsdiensten geven het beste van zichzelf om een mooi en coronaveilig programma uit te werken. Kinderen en jongeren kunnen tijdens Bubbbelpret genieten van sport, spel en heel wat creatieve activiteiten. De hele zomervakantie kunnen ze terecht op 16 locaties, goed voor 550 opvangplaatsen per dag.

Gezinnen met kinderen hebben, na een moeilijk schooljaar, heel lang uitgekeken naar de zomervakantie. De stad Sint-Truiden speelde verder in op de vraag van ouders naar voldoende activiteiten voor hun kinderen dicht bij huis. Met Bubbelpret zorgt de stad Sint-Truiden immers voor een leuke vakantiewerking in het stadscentrum en de deelgemeenten in kleine groepen van 30 kinderen.


“We hebben er bewust voor gekozen om een werking aan te bieden in kleinschalige bubbels van 30 kinderen. In eerste instantie doen we dit voor de veiligheid van de kinderen om de verspreiding van het coronavirus tussen kinderen tegen te gaan. Bovendien zagen we vorig jaar al dat die kleinere groepen bijkomende voordelen hebben. Kinderen voelen ze zich sneller thuis in een kleinere groep en monitoren zorgen voor een meer persoonlijke aanpak. We denken niet alleen aan jonge kinderen. Jongeren tussen 12 en 14 jaar zijn welkom in het Klokhuis bij Habbekrats, waar ze kunnen deelnemen aan coole workshops of gewoon komen chillen. Daarnaast is er ook vakantieopvang ’t Wolfke voor kinderen met specifieke zorgen van 4 tot 23 jaar. 25 kinderen beleven hier gedurende 5 weken een onvergetelijke vakantie. In totaal krijgen onze vaste medewerkers hulp van 109 jobstudenten om dit allemaal mogelijk te maken. Het samenhorigheidsgevoel bij alle deelnemende kinderen en jongeren is een belangrijk aandachtspunt. Zo maakten we onder meer voor een Bubbelpretlied met bijhorende videoclip, waarin alle kinderen figureren en zich helemaal kunnen uitleven.”

Hilde Vautmans, schepen van jeugd en kinderopvangSportkaravaan

In het verleden organiseerde de Truiense Sportdienst sportkampen zodat sportieve kinderen een actieve zomer konden hebben. Voor hen werd er binnen het Bubbelpret concept een speciale ‘sportbubbel’ voorzien. Maar ook kinderen uit andere bubbels kunnen heel wat sporten ontdekken via de sportkaravaan.


“Onze ‘sportkaravaan’ gaat bovendien langs bij elke bubbel. Zo kunnen alle deelnemende kinderen op een laagdrempelige manier en in de bubbel in hun buurt of wijk kennis maken met verschillende sportdisciplines. Deze bubbels zijn bovendien zo veel mogelijk gespreid over het stadscentrum, de verschillende wijken en deelgemeenten. We willen dan ook dat ieder kind in zijn of haar directe omgeving kan deelnemen aan onze activiteiten.”

Jurgen Reniers, schepen van sport.

Betaalbare tarieven voor iedereen

Het hoogste tarief bedraagt 25 euro per kind per week. Vanaf het tweede kind krijg je 25% korting. Ouders die extra steun nodig hebben kunnen via de UiTPAS een korting krijgen op het inschrijvingsgeld van 80%. Op deze manier wil het stadsbestuur ervoor zorgen dat elk kind, ongeacht hun thuissituatie, een zomer vol activiteiten heeft.

Alle info over Bubbelpret is terug te vinden op de website www.bubbelpret.be. Er zijn nog enkele vrije plaatsen. Inschrijven kan online via de website.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!