Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti verhuist binnenkort van Kortenbos naar Zepperen

Eind februari verhuist de vestiging van Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti in Kortenbos naar een nieuwe locatie  Zepperen. De werkzaamheden daarvoor gingen vorige week van start. Vanaf 28 februari opent Tutti Frutti haar deuren in de Kasteelstraat op het terrein van secundaire school Hasp-O Zepperen. Ouders, schooldirecties en buurtbewoners kunnen vooraf kennismaken met de nieuwe locatie.

Op 9 locaties in Sint-Truiden verzorgt Tutti Frutti de buitenschoolse kinderopvang voor 2,5- tot 12-jarigen. In de Kasteelstraat is afgelopen week alles in gereedheid gebracht voor de verhuis van de vestiging in Kortenbos naar Zepperen. Op het terrein van Hasp-O Zepperen wordt in de komende weken een ruime unit geplaatst en ingericht als opvanglocatie. Vanaf maandag 28 februari, de eerste dag van de krokusvakantie, staat daar een ervaren team van Tutti Frutti paraat voor de opvang na de schooluren en in de schoolvakanties. Ouders, schooldirecties en buurtbewoners zullen vooraf worden uitgenodigd om de nieuwe locatie te verkennen.

Lange wachtlijsten en busritten verleden tijd

Onze stad groeit en trekt steeds meer jonge gezinnen aan. Hierdoor is de vraag naar een degelijke kinderopvang groot.

“De nieuwe locatie betekent dat de lokale opvangcapaciteit meer dan verdubbelt. In de huidige vestiging in Kortenbos konden we terecht met amper 32 kinderen. Hier worden dat er 80.”

Nina Kvikvinia, schepen van kinderopvang

De nieuwe locatie in Zepperen is gevestigd in een groene omgeving en voorzien van een goed ventilatiesysteem. Voordelig is ook dat de nieuwe opvang vlakbij kleuter- en basisschool Het Blavierke ligt. Op deze manier hoeven kinderen van deze school geen bus te nemen om naar de opvang te gaan.

“Na de krokusvakantie worden de kinderen van Klim-Op in Kortenbos voor en na de schooluren opgevangen in hun eigen school door een medewerker van Tutti Frutti. Op woensdagnamiddag kunnen ze terecht in Zepperen, net als de leerlingen van ’t Zonnetje in Melveren die voordien op woensdagnamiddag naar Kortenbos kwamen.”

Nina Kvikvinia, schepen kinderopvang

Voor meer informatie over de Buitenschoolse Kinderopvang in Sint-Truiden, kan je steeds terecht bij Tutti Frutti via 0492 59 41 60 of op de webpagina  (https://www.sint-truiden.be/buitenschoolse-kinderopvang-tutti-frutti-administratie-0). Het programma voor de krokusvakantie wordt gepubliceerd op https://www.bubbelpret.be/.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!