Burgemeester Veerle Heeren keert terug. Oppositie stelt zich vragen

Burgemeester Veerle Heeren zou volgende week vrijdag terugkeren en haar ambt als burgemeester weer opnemen. Dat bericht HBVL vandaag.

Heeren had op aandringen van haar coalitiepartners een stap opzij gezet in mei. Dit deed ze na een veelbesproken gemeenteraad waar Veerle Heeren uitleg gaf over de personen die via haar sneller gevaccineerd werden.
Voor haar afwezigheid had ze conform de regels een ziektebriefje tot 15 juli. Dit loopt donderdag af.
Haar partijgenoot en schepen Ingrid Kempeneers bevestigde vandaag aan HBVL dat Heeren vrijdag haar ambt als burgemeester weer zal opnemen.

Oppositiepartij Vooruit reageert vol ongeloof

Oppositiepartij Vooruit, reageerde via monde van gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove vol ongeloof op het nieuws.

“Is het onderzoek van Audit Vlaanderen afgerond? Komt er geen sanctie vanwege Vlaams minister Bart Somers en/of de Limburgse gouverneur? Voor alle duidelijkheid: ik weet dat op dit ogenblik niet.
Als het antwoord op beide bovenstaande vragen positief is, begrijp ik dat Veerle Heeren terugkeert als burgemeester. Indien er nog geen klaarheid is, begrijp ik die terugkeer niet. Het getuigt dan zelfs van een vorm van arrogantie.”

Ludwig Vandenhove, gemeenteraadslid Vooruit

Vandenhove verwijst naar het onderzoek van Audit Vlaanderen dat de problematiek rond de beslissingen van Veerle Heeren onderzoekt. Het onderzoek zou eind juli- begin augustus worden afgerond. Adv dit onderzoek zullen gouverneur Jos Lantmeeters en Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers een beslissing nemen over de toekomst van Veerle Heeren en eventuele sancties.

Oppositie alleen met kritiek?

HBVL pakte dinsdagochtend uit met een artikel waarin ze Truienaren vroegen om hun mening over de terugkeer van Veerle Heeren. De reacties waren volgens journalist Sanne Deferme opvallend mild.
Het is niet de eerste keer dat we een groot verschil zien tussen wat Truiense (en nationale) politici over Heeren zeggen en de man/ vrouw/x in de Trudostad. Na de bewogen gemeenteraad waarin Heeren tekst en uitleg gaf over de hele vaccinatiesaga bleek al dat de Truienaar zelf nog niet eens half zo scherp reageerde als de oppositiepartijen.
Lokale politici die verklaarde de stem van de man op straat te zijn, kregen zelfs de wind van vore dat de harde woorden naar Heeren niet hun mening waren.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!