Busverkeer Sint-Truiden verstoord na geval van agressie

Partners

Wie vandaag de bus wou nemen aan het station van Sint-Truiden, merkte dat het verkeer verstoord was. Een tiental chauffeurs ging over tot een spontane staking nadat een van hun collega’s op donderdag het slachtoffer werd van agressie. De vakbond eist nu onder andere meer veiligheidscontroles.

Op donderdag 11 januari werd een chauffeur van De Lijn aan het Truiense station bedreigd. De chauffeur zou uit zijn bus gelokt zijn na een vermoedelijk ongeval waarbij een voorbijganger werd geraakt. Toen de chauffeur uitstapte om hulp te bieden werd hij belaagd door het slachtoffer en twee andere mannen die hem bij de armen grepen. De bestuurder kreeg te maken met verbalen agressie en vluchtte weer zijn bus in waarna hij het incident meldde. Volgens ACOD vertegenwoordiger Leon Versluys, is de chauffeur erg onder de indruk van het gebeuren. Verschillende chauffeurs legden vandaag dan ook het werk neer omdat zij zelf de toename aan agressie al hebben ervaren.

“Onze chauffeurs krijgen de laatste 6 maanden steeds meer te maken met agressie. We durven globaal spreken van een toename van tussen de 30% en 40 %. Veel heeft te maken met de nieuwe busregeling. Maar er zijn verschillende stations en lijnen die we als problematisch beschouwen. Ook aan het station van Sint-Truiden merken onze chauffeurs het op. De Lijn 21A wordt als een probleemlijn gezien. In de stationsbuurt heerst er ook een grote drugsproblematiek.”

Leon Versluys, ACOD vertegenwoordiger

Actie

De stationsbuurt van Sint-Truiden is de laatste maanden weer een hot item. Het subjectieve onveiligheidsgevoel van bezoekers nam enorm toe. Om overlast tegen te gaan werd onder andere al een alcoholverbod opgelegd, werden meer controles uitgevoerd en werden zelfs de zitbanken in de Stationstraat verwijderd.
Burgemeester Kempeneers heeft dus zeker gehoor voor het onveiligheidsgevoel van de buschauffeurs.

“Volgens politie was er geen spraken van fysieke agressie. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het aan het station veilig moet zijn voor zowel de reizigers als de buschauffeurs. Wij volgen de situatie verder op.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Volgens de vakbond werd het proces verbaal overgemaakt aan hun juridische dienst. De lokale politie en de veiligheidsdiensten van De Lijn hebben nu afspraken gemaakt om samen acties uit te voeren.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief