Camera’s in Sint-Truiden zorgen voor doorbraak in 72 gerechtelijke dossiers

In 2020 is in maar liefst 72 van 181 dossiers in een gerechtelijk onderzoek van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken een doorbraak gekomen dankzij camerabeelden. De stad Sint-Truiden legde daarom op de gemeenteraad een visienota voor om hun camerabeleid uit te breiden.

De stad Sint-Truiden wil in de toekomst het aantal vaste bewakingscamera’s vernieuwen of uitbreiden naar nieuwe locaties om blinde vlekken verder weg te werken. Ook zullen er meer mobiele camera’s komen. Deze worden ingezet in de strijd tegen sluikstorten en zwerfvuil in alle deelgemeenten en bij toezicht van evenementen. Daarnaast zal de stad investeren in slimme camera’s. Deze ANPR-camera bewijzen dagelijks hun nut bij de vaststelling van verkeersinbreuken.

Cameranetwerk wordt uitgebreid

Om dit camerabeleid te kunnen realiseren zal de stad Sint-Truiden het huidige cameranetwerk vernieuwen en uitbreiden. Verder zullen er op het volledige grondgebied pictogrammen geplaatst worden.

“In onze stad willen we het gebruik van camera’s gericht inzetten. Een goed uitgewerkt beleid, met hieraan gekoppelde doelstellingen en evaluaties, is daarvoor noodzakelijk. De camera’s verhogen het veiligheidsgevoel en dringen verkeer gerelateerde overlast terug, ook het innen van retributies kan via de camera’s gemonitord worden. Als slimme stad willen we deze moderne technologieën inzetten om de levenskwaliteit van onze inwoners te verhogen.”

Jelle Engelbosch, waarnemend burgemeester

Op de gemeenteraad van maandag 31 mei 2021 werd een visienota goedgekeurd. Op korte tijd zal de stad een budget uittrekken om meer camera’s aan te kopen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!