Sneeuw zorgt voor hinder maar ook mooie beelden

Partners

Iedereen die zich vandaag moest verplaatsen ondervond problemen door de sneeuwval. Momenteel is het op verschillende wegen complete chaos. Toch leverde de sneeuw heel wat mooie beelden op.

Op de E40 is de afrit Sint-Truiden-Tienen momenteel afgesloten. Ook op wegen in onze binnenstad ondervinden automobilisten en fietsers moeilijkheden. De brug aan Stayen bijvoorbeeld blijkt een heus obstakel te zijn voor vele bestuurders. Er waren verschillende kleine ongevallen maar deze bestonden vooral uit blikschade. Moet je niet op de weg zijn, dan blijf je best thuis. Verschillende politiezones roepen hiertoe op zodat de strooidiensten hun werk kunnen doen.

Nog tot vanavond sneeuw

De sneeuwval zou nog aanhouden tot vanavond 22 u al geven sommige weermodellen aan dat er vannacht nog een bui kan vallen. In Sint-Truiden zou er zo’n 12 cm sneeuw zijn gevallen. Door de vriestemperaturen blijft deze ook goed liggen.
Heb je vanavond of morgen tijd? Gebruik deze dan om de stoep voor je woonst sneeuw en ijsvrij te maken. Zo geraken we de komende dagen allemaal weer veilig op onze bestemming. Moet je morgen de baan op, wees wan voorzichtig.

Donderdag wordt het weer droog maar met temperaturen net boven het vriespunt zal de sneeuw nog even blijven liggen. Hasp-O Centrum voert een dag afstandsonderwijs in anticipatie van een moeilijke ochtendspits.

Sneeuwpret

Sneeuw is natuurlijk niet alleen hinder maar zorgt ook voor mooie beelden in en rond onze Trudostad. Wij deden een oproep en kregen heel wat leuke foto’s toegestuurd.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief