Sneeuw zorgt voor hinder maar ook mooie beelden

Iedereen die zich vandaag moest verplaatsen ondervond problemen door de sneeuwval. Momenteel is het op verschillende wegen complete chaos. Toch leverde de sneeuw heel wat mooie beelden op.

Op de E40 is de afrit Sint-Truiden-Tienen momenteel afgesloten. Ook op wegen in onze binnenstad ondervinden automobilisten en fietsers moeilijkheden. De brug aan Stayen bijvoorbeeld blijkt een heus obstakel te zijn voor vele bestuurders. Er waren verschillende kleine ongevallen maar deze bestonden vooral uit blikschade. Moet je niet op de weg zijn, dan blijf je best thuis. Verschillende politiezones roepen hiertoe op zodat de strooidiensten hun werk kunnen doen.

Nog tot vanavond sneeuw

De sneeuwval zou nog aanhouden tot vanavond 22 u al geven sommige weermodellen aan dat er vannacht nog een bui kan vallen. In Sint-Truiden zou er zo’n 12 cm sneeuw zijn gevallen. Door de vriestemperaturen blijft deze ook goed liggen.
Heb je vanavond of morgen tijd? Gebruik deze dan om de stoep voor je woonst sneeuw en ijsvrij te maken. Zo geraken we de komende dagen allemaal weer veilig op onze bestemming. Moet je morgen de baan op, wees wan voorzichtig.

Donderdag wordt het weer droog maar met temperaturen net boven het vriespunt zal de sneeuw nog even blijven liggen. Hasp-O Centrum voert een dag afstandsonderwijs in anticipatie van een moeilijke ochtendspits.

Sneeuwpret

Sneeuw is natuurlijk niet alleen hinder maar zorgt ook voor mooie beelden in en rond onze Trudostad. Wij deden een oproep en kregen heel wat leuke foto’s toegestuurd.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!