Charly Vanzwijgenhoven stelt werken voor

Charly Vanzwijgenhoven, een lokale kunstenaar, stelde dit weekend zijn werken tentoon op het Begijnhof. De bezoekers reageerden enthousiast op het diverse en kleurrijke werk.

Charly was naar eigen zeggen al lang bezig met kunstzinnige projecten. Nu hij met pensioen is kan hij zich volledig op deze passie storten. Hij staat bekend om sculpturen waar hij gebruik maakt van materialen uit de natuur, of alledaagse objecten om stukken met impact neer te zetten.
Een voorbeeld daarvan zijn zijn “Hasporiginal colors” waar hij knotten van een fruitboom verzamelt met een interessante vorm. Deze bewerkt hij nadien vaak met kleur. Het resultaat spreekt letterlijk tot de verbeelding: iedere toeschouwer ziet een ander beeld in de organische vormen.

Ook durft de kunstenaar zich wagen aan meubelprojecten. Zo maakte hij onderstaande salontafel met een vouwmeter als hoofdmateriaal, iets dat ook terugkomt in andere werken zoals Broken Circle.

Pentekeningen

Vanzwijgenhoven legde in zijn tentoonstelling op het Begijnhof ook de nadruk op zijn pentekeningen. Opvallend was zijn werk waarin hij de vorm een ingebeeld land tekende op antieke kassabonnen. Hij vulde het land met arceringen die, naarmate het werk vorderde, omtoverde tot een interessant geheel vol verbeelding en duizenden voorstellingen. Het doet denken aan Hiëronymus Bosch: je kan naar het werk blijven kijken en steeds nieuwe dingen ontdekken.
Er wordt een bestaand drukwerk als basis gebruikt voor meerdere van zijn werken, zoals ook zijn sculpturen. Hij tekent op oude partituren, kassabonnen, of gebruikt foto’s uit magazines, oude reclamebeelden of verpakkingen om een nieuw werk te maken.

Wil jij op de hoogte blijven van de werken van Charly Vanzwijgenhoven? Via deze link kom je terecht op zijn facebookpagina. Volg hem zeker ook op instagram voor een actueel overzicht van zijn werken.