Ciao Bambino krijgt tweede leven

Na de start van Ciao Bambino door Daisy Blavier en Rodrique Tournel in 2017 is er sinds februari 2023 een vervolgverhaal en een “tweede leven” in de  handen van Sven Bamps en Karolien Vanheusden. Beiden hebben een verleden én heden in de zorg en passen, naast de verkoop van klassieke baby- en kinderartikelen, hun kennis toe in de zaak onder andere via workshops en een concept van totaalbeleving.

Sven Bamps en Karolien Vanheusden zijn beiden actief in de zorg. Sven is neurochirurg in het Sint-Trudo en Jessa ziekenhuis. Karolien was spoed- en oepratiezaalverpleegkundige in het Jessa ziekenhuis. Ze zijn de trotse ouders van Juliette en verwachten eind juni 2023 hun tweede dochter.

Het is in essentie Karolien die haar droom waarmaakt met het verder uitbouwen van Ciao Bambino. Karolien Vanheusden komt uit de Diepenbeekse reis- en ondernemersfamilie “De Zigeuner NV” en vond ondertussen ook haar weg in het Truiense ondernemerslandschap. Zij is dan ook dé nieuwe drijvende kracht achter de baby- en kinderwinkel en verliet de zorgsector om haar droom na te jagen met de steun van Sven die voltijds professioneel actief blijft als neurochirurg en achter de schermen het reilen en zeilen in de zaak mee aanstuurt.

One-Stop shop en workshops

Karolien en Sven gaan helemaal op in het creatieve en socio-maatschappelijke aspect van het ondernemen. En ze zitten niet stil! Eind 2023-begin 2024 zullen ze hun winkel verhuizen naar de Luikerstraat 54 te Sint-Truiden. Hierbij zal de totale oppervlakte van de winkel fors vergroten en wordt de leeftijdscategorie van de artikelen uitgebreid naar 4 en later naar 6 jaar oud voor bijvoorbeeld ceremoniekledij (1st communie, …).
Het duo verliest bovendien hun band met de zorgsector niet en zetten in op workshops rond babyspa / massage, kinderslaapcoach, kinderdiëtist, bekkenbodemtherapie en rugklachten bij de zwangere, borstvoedingsadvies en preventie voor peri- en postnatale depressie.


Ciao Bambino wil en zal in de toekomst een totaalbeleving creëren voor kersverse of nakende ouders.

“Ons doel is om echt een totaalbeleving te creëren en de kersverse of nakende ouders goed te begeleiden in dit proces. We willen graag benadrukken dat we ons profileren als dé one-stop shop voor het leggen van de geboortelijst waar we ook alle rust en tijd voornemen.”

Karolien en Sven

Klik op het bericht hieronder en blijf op de hoogte van alle activiteiten van Ciao Bambino.

Instagram