Cicindriavallei krijgt belevingsvolle ontvangstplek

Partners

Op dinsdag 16 april openen het lokaal bestuur Sint-Truiden en Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLHV) een belevingsvolle ontvangstplek voor wandelaars in Straeten. Van hieruit starten twee aangegeven wandelroutes door de vallei van de Cicindria. Het zijn slechts twee van de 70 wandellussen die je in de gloednieuwe wandelbox Landschapswandelingen Haspengouw vindt.

De Cicindriavallei vormt al langer een geliefde wandelplek voor natuurliefhebbers. Met de inrichting van de groene ontvangstplek krijgt het gebied nog meer uitstraling. Van aan de parking wandelen bezoekers door een hoogstamboomgaard naar een speelzone met picknickbank, een houtsculptuur en een leuke ligbank. De verouderde vogelkijkwand werd vervangen door een natuurlijke kijkwand die een uitzicht over de vallei en het wachtbekken “De Dorpsweide” biedt.

“De ervaring van recreanten begint al bij het vertrek. Met deze groene, belevingsvolle ontvangstzone komen wandelaars meteen in de sfeer van de prachtige Cicindriavallei, één van de groene pareltjes die Sint-Truiden rijk is. We hopen bovendien dat de hoogstamboomgaard met speelzone en picknickbank ook een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners zal vormen. De wandelingen die vanuit Straeten vertrekken, zijn 3 km en 6 km lang en leiden wandelaars zowel langs de kronkelende Cicindriabeek als door holle wegen en over plateaus vanwaar je geniet van vergezichten over akkers en boomgaarden.”

Peter Deltour, schepen van Toerisme Sint-Truiden

Deze belevingsvolle startplek wordt beheerd door de Watering van Sint-Truiden en maakt deel uit van het project ‘Haspengouw Ontvangt’, gerealiseerd met steun van Toerisme Vlaanderen, binnen hun ‘Vlaanderen Natuurlijk’- thema.

400 km wandelpret

Met de opening van de belevingsvolle startplek in Straeten, lanceert RLHV ook haar nieuwe wandelbox ‘Landschapswandelingen Haspengouw’. Deze bevat 15 kaarten en een overzichtskaart met in totaal maar liefst 70 bewegwijzerde lussen, samen goed voor 400 km wandelplezier. Deze box vervangt de wandelboxen Greenspots en Verborgen Moois. Sommige routes zijn aangepast, er kwamen extra lussen, bijkomende startplekken en nieuwe combinatiemogelijkheden voor mensen die houden van een stevige kuitenbijter. Samen geven deze tochten een goed idee van het typisch Haspengouws landschap, met zowel fruitbomen, glooiende akkers, schilderachtige dorpen, verborgen beekvalleien, eeuwenoude bossen en sprookjesachtige kastelen.

“Samen met de Regionale Landschappen zetten we als provinciebestuur volop in op de kwaliteitsbewaking van de wandelingen in Haspengouw en de rest van Limburg. Daarvoor kunnen we rekenen op de Landschapsteams, groepen arbeiders uit de sociale economie die wekelijks aan de slag gaan in de Limburgse natuur. Bovendien zijn er ook heel wat vrijwilligers, de zogenaamde Greenspotters, die RLHV helpen door problemen onderweg te signaleren. Het resultaat mag er zijn. Zo blijkt uit het recente wandelonderzoek van Toerisme Limburg dat maar liefst 98% van de bevraagde wandelaars tevreden is over hun wandeling in onze provincie.”

Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu & Natuur provincie Limburg

De nieuwe wandelbox is verkrijgbaar via de webshop van wandeleninlimburg.be, de toeristische kantoren in Haspengouw en het kantoor van RLHV in Kortessem.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief