Cindy Monard algemeen directeur van Sint-Trudo Ziekenhuis

Eind februari van dit jaar kondigde Sint-Trudo Ziekenhuis de pensionering van huidig algemeen directeur dr. Raf Lippens. Uit het ruime aanbod aan kandidaten voor deze vacature selecteerde het ziekenhuis Cindy Monard. Zij zal op 1 januari 2023 de scepter van algemeen directeur opnemen en starten met een grondig overdrachtstraject samen met Raf Lippens. Zo blijft er maximale continuïteit in de werking van het ziekenhuis.

Cindy Monard is master in de klinische psychologie en master in management en beleid van de gezondheidszorg. Daarnaast heeft ze zich continu op allerlei zorgtopics bijgeschoold. Haar loopbaan begon aan de KU Leuven als assistent, om vervolgens meer dan 12 jaar actief te zijn in az Vesalius in Tongeren, waarvan de laatste twee jaren als lid van het directiecomité. Sinds 2014 is Cindy algemeen directeur van het Medisch Centrum Sint-Jozef in Munsterbilzen. Daarnaast is zij momenteel bestuurslid in AZ Herentals, in AZ Klina, bij Obasi vzw en is ze auditor bij NIAZ/Qualicor.

“Wij zijn zeer verheugd met de aanstelling van Cindy Monard als algemeen directeur. Niet enkel haar CV is indrukwekkend, met meer dan 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg op alle niveaus. Ze wist ons ook te overtuigen met haar ingesteldheid en visie. Uit alles blijkt dat haar hart in de zorg ligt en haar aanpak daarin sterk gericht is op samenwerking. Dat laatste is een cruciaal gegeven binnen het ziekenhuis, binnen ons ziekenhuisnetwerk andreaz, maar ook naar andere zorgpartners toe.”

Prof. dr. Bernard Himpens, voorzitter raad van bestuur Sint-Trudo

De nieuwe algemeen directeur heeft een warm hart voor patiënten en zorgmedewerkers. Ze wil hen allemaal de best mogelijke werkomstandigheden bieden. Op die manier wil ze dat elke zorgdrager van het Sint-Trudo ziekenhuis zich goed voelt om de best mogelijke zorg te kunnen bieden aan patiënten.

“Ik hecht veel belang aan samenwerking op alle niveaus én met de patiënt en zijn familie. Dat is volgens mij cruciaal om een optimale zorgcontinuïteit, kwaliteit en efficiëntie te bereiken. Ik kijk er enorm naar uit om hier samen met het hele team werk van te kunnen maken in Sint-Trudo.”

Cindy Monard

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!