Cinema Cameo sluit de deuren

Na 10 jaar sluit Cinema Cameo in Sint-Truiden de deuren. Dat maakte de organisatie zelf bekend. De lokale bioscoop zal wel nog voorstellingen organiseren maar het cinema concept stopt.

Cinema Cameo ging in 2013 van start onder impuls van Trudo Carlier. Carlier is ook actief voor het reisbureau ‘De Blauwe Vogel,’ dat de laatste jaren een enorme groei heeft gekend.
De Cameo was een passieproject van Carlier waar hij de Truienaren naar de bioscoop wou laten komen tegen een scherp tarief. Je kon er voor zo’n 7 euro naar de film gaan. Ook de kleine lobby waar je snacks kon kopen en de rode fluwelen zetels en tapijten, moesten het nostalgische gevoel van een oude filmzaal opwekken.
Helaas was de filmzaal doorheen de 10 jaar altijd licht verlieslatend. Iets wat Carlier eerst niet erg vond. De Cameo was immers meer een hobby dan een winstgevende onderneming.

Toenemende energieprijzen en drukte

Nu sluit de bioscoop dus de deuren. De stijgende energieprijzen zijn onder andere verantwoordelijk hiervoor. Maar het team van de Cameo windt er geen doekjes om, ook de teleurstellende opkomst zorgt voor de sluiting van de bioscoop.

10 jaar op rij was de Cameo lichtjes verlieslatend.
Dat was niet erg : het was altijd een pure hobby, nooit een ” winstmachine ”
Afgelopen jaar ( met de giga stijging van alle energieprijzen & inflatie ) hebben we een verlies geleden van 35.000 € (!) Uiteraard moet je dan keuzes maken. Een hobby hebben is leuk & mag geld kosten, maar uiteraard altijd met mate.

Cinema Cameo via Facebook

Via sociale media wijst het team ook naar de Truienaren. Ook al kon de Cameo jaarlijks genieten van zo’n 30.000 bezoekers was de opkomst niet altijd optimaal. Tijdens de schoolvakanties zaten de zalen goed vol maar tijdens de week niet.

Op sociale media je steun betuigen is leuk, maar misschien had je beter gewoon wat meer naar de cinema moeten komen de afgelopen jaren. Maar ik snap ook perfect de voordelen van een multiplex :als je 14 zalen hebt is de keuze uiteraard véél groter & eenvoudiger dan een zaaltje met 1 scherm.
Een film illegaal downloaden thuis is super eenvoudig, gratis & continu beschikbaar. . . ook daar hebben alle bioscopen veel last van.

Cinema Cameo via Facebook

Trudo Carlier heeft het ook enorm druk met reisbureau ‘de Blauwe Vogel.’

Zaal blijft in gebruik

De Cameo sluit maar maandelijks zal je wel naar de bioscoop kunnen komen. Komende maand zal je bijvoorbeeld naar Back to the Future komen kijken. Op VRT NWS geeft Carlier het verhaal van de cinemazaal ook een open einde. Zo meldt hij dat hij misschien de cinema weer zal openen als hij na zijn pensioen stopt met de Blauwe Vogel en dus meer tijd heeft.

Lees hieronder het volledige bericht op sociale media:

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!