Cinema Cameo verzekerd van een toekomst. Jerome Fontaine wordt nieuwe uitbater

Partners

De gezelligste cinema van ons land, Cinema Cameo, is verzekerd van zijn toekomst. Lokaal ondernemer Jerome Fontaine zal zijn schouders zetten onder het project.

Enkele maanden geleden meldde Trudo Carlier, de bezieler van Cinema Cameo, nog dat het project zou stoppen. De Cameo was een verlieslatend project voor Carlier maar voor hem was de stadsbioscoop altijd een hobby. De stijgende (energie)prijzen en het groeiende succes van reisbureau De Blauwe Vogel zorgden er echter voor dat het verhaal voor Carlier stopte en zocht een nieuwe uitbater. Trudo Carlier bleef ondertussen gratis viewings organiseren. Zo was er een Ladies Night met de Amerikaanse rom-com She’s Out of my League. Een film die Carlier in de VS had ontdekt maar in Europa nooit een grote hit was geworden. Zo’n 150 dames (en heren) kwamen kijken naar de film die was voorzien van een leuke introductie door Carlier.
Het evenement was een succes en krijgt navolging.

Toekomst verzekerd

Maar de filmfans van Sint-Truiden moeten niet langer vrezen voor de toekomst van de Cameo. Trudo Carlier zocht en vond een nieuwe partner voor het project in de persoon van Jerome Fontaine. De Truiense ondernemer kennen we onder andere van de succesvolle edities van de zomerbar Jardin de Commeduur, aan het kasteel van Ordingen. Eind vorig jaar opende Fontaine samen met zijn partner Louise Hahn de bar en cadeauwinkel Bar’deaux. De zaak kon zich op enkele maanden tijd vestigen in de Truiense harten en is een vaste waarde geworden voor wie een leuk cadeau zoekt, interesse heeft in kunst of een gezellig plek zoekt voor een drankje na het shoppen.

Nieuw concept met nog meer gezelligheid

Fontaine zet zijn schouders nu dus ook onder het concept van de Cameo en dat doet hij met veel visie. De komende maanden zal de Cameo worden verbouwd om nog meer gezelligheid naar de filmzaal te brengen. Zo zal het voorportaal verdwijnen om meer plaats te scheppen in de inkomhal zodat de catering versterkt kan worden. Je ticket zal je, zoals bij een Amerikaanse bioscoop, aan een kiosk buiten kopen terwijl je zelf aan automaten je snacks zal kunnen nemen. Jerome zal je verwelkomen in gepast kostuum.
De rode stoeltjes van de Cameo gaan plaats maken voor onder andere leuke cozy seats en tafeltjes met lampjes tussen de stoelen. Er komt ook een heuse Movie Cave. De Movie Cave zal een kleine zaal worden met een aparte toog en plaats voor om en bij de 10 personen. Ideaal voor een verjaardag of een privé-evenement.

Hieronder kan je een glimp opvangen van het nieuwe grondplan van de bioscoop.

Sponsors

Om het verhaal van de Cameo waar te maken rekent Fontaine op de steun van de Truienaar. Trudo Carlier heeft zijn professionele en financiële steun al geboden voor het project. Fontaine zoekt nog extra sponsors en lanceert binnenkort een crowdfunding om alle Truiense filmliefhebbers de kans te geven om de toekomst van de cinema te garanderen. Op deze manier hoopt hij het actuele filmaanbod van de Cameo te kunnen garanderen tegen een betaalbare prijs.

Nog tot juli zal Trudo Carlier gratis vertoningen organiseren in de Cameo. Daarna beginnen de werken. Jerome hoopt in oktober voor de 10de verjaardag van de Cameo weer open te gaan.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief