Code Oranje in Limburg, diensten bereiden zich voor

Gisteren kondigde waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch al aan dat er de komende dagen code oranje is voorspeld in Limburg wegens hevige regenval. Ondertussen bereiden gemeentebesturen en hulpdiensten zich in onze provincie voor op de zware regenval.

In een paar Limburgse gemeenten was deze voormiddag al spraken van wateroverlast. In de provincie Luik ging het zelfs over tot code rood. Zowel op provinciaal niveau als op lokaal niveau bereiden besturen zich voor op de eventuele gevolgen van de zware regenval. Dit meldde waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch ons.

Ondertussen deed gouverneur Jos Lantmeeters een opmerkelijke oproep in HBVL. Hij vroeg mensen om solidair te zijn en enkel zandzakjes op te halen indien het nodig is. Hij doelt daarbij op het feit dat mensen vaak grote hoeveelheden zandzakjes meenemen indien gemeentebesturen deze aanbieden, terwijl ze ze eigenlijk niet nodig hebben. Hierdoor blijven er geen zakjes over voor mensen uit gebieden waar deze hulpmiddelen noodzakelijk zijn.
De gouverneur vraagt ook om zo zelfredzaam mogelijk te zijn zodat hulpdiensten de meest dringende cases in geval van crisis kunnen aanpakken.


Wij raden iedereen aan om zijn voorbereidingen te treffen omdat zeker tot 16-07 zware regens in onze streek worden verwacht.
Verkeer je in nood door het weer? Neem dan zeker contact op met het nummer 1722.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!