Collega’s en vriendinnen starten crowdfunding voor getroffen bewoners Parc du Sud

Collega’s en vriendinnen van Chloë M., een van de getroffen bewoners van Parc du Sud, startten een crowdfunding actie om hun vriendin op de been te houden.

De groep startte de actie omdat Chloë alleenstaande is. Een appartement afbetalen terwijl je dan nog iets apart moet huren is dan enorm zwaar. Daar komt dan nog eens een lange juridische procedure bij.
Ze hopen zo’n 7000 euro bij elkaar te krijgen. Je kan de actie vinden via deze link.

Bewoners in zak en as

Dat op de site van Parc du Sud zich een drama afspeelt is een understatement. De getroffen bewoners moeten zo snel mogelijk hun appartement verlaten. Zo’n 25 appartementen op de site werden onbewoonbaar verklaard door het stadsbestuur na een analyse van de syndicus, eigen stadsdiensten en de brandweer.
De appartementen zijn opgetrokken uit een houten frame. Dit hout is tijdens de bouw te lang buiten in de regen blijven liggen waardoor het na de constructie is gaan rotten. Volgens verschillende nieuwsbronnen zijn een paar van de houten platen die 12 cm dik zouden moeten zijn al gereduceerd naar 3 cm dikte.

Stad Sint-Truiden maakte al bekend dat bewoners die extra hulp nodig hebben zich kunnen richten naar het Truiense OCMW.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!