Commanderie zkt fruitdichter!

De ambtsperiode van fruitdichter Margot Delaet zit erop. Dat maakt dat de Keizerlijke Commanderie op zoek is naar nieuw poëtisch talent om gedurende de volgende twee jaar de taak van fruitdichter(es) op zich te nemen.

Om de twee jaar stelt de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie een fruitdichter aan. De organisatie wil immers via allerlei wegen het fruit promoten. Zo hebben ze een jeugdambassadeur, organiseren ze diverse wedstrijden en brengen ze jaarlijks fruit naar de koning. Ook via kunst wil de Keizerlijke Commanderie het fruit promoten. De nieuwe fruitdichter zal maandelijks zijn of haar talent mogen tonen mer gedichten en ook meegaan op de verschillende activiteiten van de Commanderie zoals het bezoek aan de koning.

“Ben je 18 jaar of ouder? Stuur me dan je poëtische ontboezemingen!”

Geert Spauwen, maarschalk en ondervoorzitter

Hou je dus van Haspengouw en fruit? Toon dan je talent en schrijf maximaal drie gedichten over Haspengouw of het Haspengouws fruit, op rijm of niet. Stuur je gedichten naar vanspauwen_geert@hotmail.com. Een jury zal de ingestuurde gedichten beoordelen en de bekroonde dichter(es) contacteren. Op 17 februari 2024, tijdens het jaarlijks plechtig kapittel zal de winnende dichter aangesteld worden in haar of zijn ambt. De nieuwe fruitdichter krijgt niet alleen een mooie titel maar ook een geldprijs van 500 euro. Hun werk zal ook gepubliceerd worden in een dichtbundel

Meer indo: Geert Vanspauwen, 011/784371, vanspauwen_geert@hotmail.comwww.keizerlijke-commanderie.be

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!