Contactberoepen sluiten en opening van de horeca komt in gedrang maar positiviteit wint altijd

Contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten en kappers moeten weer de deuren sluiten. Ook de opening van de horeca, die zo hard werd beloofd door de regering komt in gedrang. Wij vroegen een reactie aan Sofie Carlier (Chicaz) en Jerome Fontaine (Cosmocafé). (omslagfoto genomen voor de strenge maatregelen.)

Niet-medische contactberoepen waren nog maar net weer open of ze moeten de deuren weer sluiten. Een grote klap want bij de opening had Premier de Croo nog beloofd dat een sluiting voor hen absoluut niet meer aan de orde was. Vandaag dacht hij daar anders over.
Wij vroegen een reactie aan Sofie Carlier:

“Ik bekijk het (de lockdown) vooral weer als een uitdaging. Hoe kunnen we dit creatief aanpakken en we willen er vooral ten alle tijden zijn voor onze klanten. Als dat online is en met afhaalmomenten; dan is het de bedoeling om dat ook op een leuke manier te organiseren. Wij proberen onze behandelingen bij de mensen thuis te brengen adhv onze boxen. Zo kunnen mensen zelf hun voeten verzorgen, hun huid in de watten leggen, enz… We gaan ervoor!

Sofie Carlier, zaakvoerder Chicaz Beauty Bar
© Cosmocafé Positiviteit is iets wat Chicaz en Cosmocafé verbindt.

Wat nu met de horeca?

Volgens de regering blijft de opening van de horeca gepland op 1 mei. Toch horen we op verschillende plaatsen stemmen dat de overheid zich niet vast zet op een specifieke datum. Niet echt een antwoord waar de horeca wild van wordt. Horeca Vlaanderen belooft ondertussen aan zijn leden dat ze zullen blijven strijden voor een leefbaar protocol voor de horeca in ons land. Voor vele van hen staat het water immers aan de lippen.
Jerome Fontaine van Cosmocafé hoopt samen met zijn team op een opening op 1 mei. Maar ze blijven niet stilzitten.

“Langer teren op de reserves is niet meer mogelijk. Als we niet open mogen op 1 mei gaat de helft van de zaken het niet halen. Maar bon, er staan ons nog 6 weken te wachten. Wij blijven creatief met iets nieuws voor onze klanten in april!”

Jerome Fontaine, mede-zaakvoerder Cosmocafé
© Cosmocafé Cosmocafé en Chicaz Beautybar hopen jullie te kunnen verwelkomen, wanneer het weer mag.