Coronacijfers stijgen weer, ook in Sint-Truiden

Partners

De coronacijfers stijgen weer, ook in onze gemeente. De regering heef tondertussen beslist om bepaalde versoepelingen die voorlagen voor de maand april on hold te zetten.

Momenteel liggen er 13 mensen met corona in het Sint-Trudo ziekenhuis, 2 verblijven op intensieve zorgen. Dat lijkt niet veel gezien de cijfers die we rond deze tijd vorig jaar in Sint-Truiden zagen maar als we de cijfers van Sciensano erbij halen zien we dat de laatste 14 dagen 113 besmettingen zijn vastgesteld in onze gemeente.
Volgens de Vaccinatieteller zijn momenteel in de Eerstelijnszone Haspengouw (waar Sint-Truiden toe behoord) bijna 7000 mensen gevaccineerd. Je kan zelf de stand van zaken van het vaccineren nakijken via deze link.

Versoepelingen worden in vraag gesteld

Om de verspreiding van het virus in het basisonderwijs tegen te gaan besliste Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts gisteren om alle kinderen in het 5de en 6de leerjaar te verplichten om een mondmasker te dragen. Ook het contactonderwijs voor leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs werd uitgesteld tot na de paasvakantie.

Op die manier wordt ons leven weer even on-hold gezet. Maar er is hoop. Minister van Volksgezondheid Wouter Beke probeert ondertussen een deal te sluiten met de vaccinfabrikant AstraZeneca. Doordat een aantal mensen een bloedklonter ontwikkelden vlak nadat ze het vaccin kregen, hebben verschillende Europese landen ervoor gekozen dit vaccin niet meer toe te dienen. Virologen zien echter geen enkel verband tussen het vaccin en de tromboses. Daarom probeert Minister Beke de overschotten van vaccins die door andere landen even niet worden gebruikt, naar hier te halen.

Mogelijk zal Premier Alexander de Croo het OverlegcomitΓ© vroeger bijeen roepen om de recente evolutie van de cijfers te bespreken.


Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief