Cosmocafé lanceert eigen wijn

Na hun bekende Cosmogin komt het Cosmocafé nu ook met een eigen set van drie wijnen. Dit project zetten ze op poten met partner Mondevino.

Het Cosmowine assortiment bestaat uit een wit wijn, een rood en een rosé. Het trio aan wijnen werd op eenzelfde domein geproduceerd namelijk in Altugnac, Frankrijk.
De rosé wijn is een samenstelling van 3 druiven, namelijk Grenache, Syrah en Cinsault. Een vlotte rosé voor verschillende gelegenheden. Voor de witte wijn werd gekozen voor een Chardonnay, zeer aangenaam om te drinken met een kleine toets van houtrijping. Als laatste is er de Merlot Cabernet. Deze rode wijn heeft een fruitige smaak met een kruidige toets.

Mondevino

Voor het opzetten van het project ging het team van Cosmocafé in zee met Kris Lismont en Anga Boonen van Mondevino. Kris, die in 2010 nog werd verkozen tot beste Belgische sommelier, nam zaakvoerders Quirine en Jerome met hun team mee naar Frankrijk om de beste vino match te vinden voor het Cosmoverhaal. Zo werden in Frankrijk, op een terras in de zon de drie wijnen gekozen die onder het label Cosmowine zullen worden verkocht.

Pre-order actie

Je kan de wijnen vanaf 26 mei bestellen op de website van Cosmocafé.

Cosmocafé lanceert vandaag 26 mei een pre-order actie op hun eigen webshop. Wanneer je een fles wijn bestelt, krijg je er twee wijnglazen bij met het bekende Cosmologo. Dit aanbod geldt enkel voor de eerste 100 flessen wijn. Ben je benieuwd naar de drie wijnen? Dan kan je ook een ontdekkingspakket kopen.
De wijnen zullen vanaf 15 juni worden geserveerd in het Cosmocafé.

Instagram