Daan Masset maakt radio tussen de bloesems

Vorige week kreeg Daan Masset van Radio 2 Limburg een wel heel uitzonderlijke uitnodiging. Door een trouwe luisteraar werd hij gevraagd om radio te maken tussen de bloesems. Vandaag zakte de radiopresentator af naar Sint-Truiden en ontdekte er het goede van onze streek.

Ronald Islbroux, bekend van zijn activiteiten voor de Trudofederatie en in het Truiense toneelwezen, nodigde vorige week Daan Masset uit om radio te maken tussen de bloesems. Samen met 10 luisteraars zakte de presentator vandaag af naar Sint-Truiden waar hij een hele rondleiding kreeg tussen de fruitbomen. Met de Pipo-trein ontdekte hij en zijn luisteraars de streek waarna ze een ontbijt kregen bij de Bloesembar in Velm. Schepen Nina Kvikvinia gaf ondertussen uitleg over de verschillende activiteiten die dit bloesemseizoen gepland zijn.

Zo zijn er de bloesemmarkten die in de Truiense deeldorpen zullen doorgaan. Deze zijn gelegen op de bloesemroute. Op deze manier kunnen toeristen even halt houden op een bloesemmarkt en genieten van sfeer, muziek en iets lekkers. Daarna kunnen ze met hun streekproducten onder de arm verder trekken op de route.
Meer weten over het bloesemprogramma? Check dan zeker onderstaande facebookpost van Toerisme Sint-Truiden.

Verschillende nieuwigheden

‘Vanaf dit voorjaar kan je in Sint-Truiden overnachten onder sterrenhemel tussen de hoogstamboomgaarden en in alle comfort. Dit onder andere in een slaapkubus. Ook nieuw dit jaar zijn de bloesemmarkten in de kerkdorpen, handig gelegen langs de fietsroutes. De heerlijke streekproducten, plaatselijke ambachten en muzikale animatie brengen je er iedere woensdag van april in de vakantiesfeer.’

Nina Kvikvinia, schepen van toerisme

Tijdens de jaarlijkse bloesemzegening worden de bloesems, bijen, fietsen, huisdieren en tractoren gezegend voor een goede oogst, voorspoed en veilige fietstochten.  Ook dit bloesemfeest wordt in een nieuw kleedje gestoken met een heus picknickfestival en bloesemfietstochten in samenwerking met de Fietsersbond.

In april valt er zowat elke dag iets te beleven in Sint-Truiden. Vanaf 1 april openen alle monumenten weer de deuren. Naast de abdijtoren, crypte, de Kapucijnenkapel en het kerkje van Guvelingen zijn ook de Begijnhofkerk, Festraetsstudio, Academiezaal en de Keizerszaal opnieuw te bezoeken. Op 9, 13 en 26 april voert de Bloesembus je langs de mooiste bloesemlandschappen in de streek. Onderweg stop je aan een fruitbedrijf voor een rondleiding in de boomgaard en geniet je van heerlijke Haspengouwse fruittaart met koffie

Voor meer informatie over het bloesemaanbod in Sint-Truiden kan je terecht bij de dienst Toerisme via info.toerisme@sint-truiden.be of op 011 70 18 18. Het volledige activiteitenprogramma vind je op https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/bloesem/.  De evolutie van de bloesems kan je op de voet volgen op de bloesemmeter https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/bloesemmeter/ .

Je kan een stukje uit het interview met schepen Nina Kvikvinia hieronder beluisteren. Beluister hier de volledige aflevering van Radio 2 Limburg.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!