‘Dag van de Buren’-feestpakket voor 60 initiatiefnemers

Op de Internationale Dag van de Buren komen in Sint-Truiden verschillende straten en dorpen tot leven. Wie vrijdag 27 mei zelf een activiteit in zijn of haar buurt plant, kan rekenen op de persoonlijke ondersteuning van de coördinator Buurtwerking van de stad. De eerste 60 initiatiefnemers die zich engageren om elk minstens 10 buren samen te brengen, ontvangen bovendien een gratis ‘Dag van de Buren’-feestpakket met allerlei lekkers.

Op vrijdag 27 mei viert Sint-Truiden de Internationale Dag van de Buren. Het opzet is eenvoudig maar supergezellig.

‘Bewoners uit een buurt of wijk komen samen op een pleintje, een stoep, een inrit of een voortuintje. Iedereen brengt zijn eigen stoel mee, een drankje en eventueel iets om te knabbelen. Er wordt samen gegeten, gedronken, gelachen en vooral heel hard van het leven genoten.’

Stijn Vanoirbeek, schepen wijk- en buurtwerking

De Dag van de Buren is ondertussen een vaste waarde in onze stad. Met zo’n 70 comités kent ons stadscentrum en zijn deeldorpen een stevige buurtwerking. Alhoewel sommigen ze bestempelen als vaak politieke entiteiten zijn de groepen voor verschillende buurten een grote meerwaarde. Ze zorgen bijvoorbeeld voor de organisatie van speelstraten, kerstversiering en/of leuke buurtfeesten.

Gratis feestpakket

Het lokaal bestuur hoopt dat er dit jaar nog meer buurten tot leven komen. Iedereen die iets in zijn of haar straat of wijk op touw wil zetten, kan daarom rekenen op de nodige ondersteuning. De Truiense coördinator Buurtwerking helpt mensen met het mobiliseren van hun buurtbewoners en geeft graag informatie over de praktische kant van het organiseren van buurtactiviteiten.
Omdat het stadsbestuur zich voor deze Dag van de Buren ook wilt richten op Truienaren die (nog) niet in een buurtcomité zitten hebben ze een speciale actie. Voor de eerste zestig initiatiefnemers die zich voor 10 mei engageren om minstens tien buren bij elkaar te brengen, staat een gratis feestpakket klaar met allerhande ingrediënten voor een geslaagde avond.
Het enige dat je daarvoor moet doen is het formulier invullen op de stadswebsite. Op dezelfde pagina kan je onder het motto ‘Mijne geboer is de beste’ een buur nomineren die zich bijzonder inzet voor de buurt. Nog tot 15 mei kunnen ze hun hartverwarmende burenverhalen inzenden. De deelnemers ontvangen een leuke t-shirt met een toffe boodschap.

Voor meer informatie kan je terecht bij coördinator Buurtwerking Dirk Benaets op 0492 15 68 87 of via buurtwerking@sint-truiden.be.
Meer info is ook terug te vinden op https://www.sint-truiden.be/dag-van-de-buren-2022.

Instagram