Das die werd neergeslagen in Alken overleden

Er was eerst nog hoop voor de jonge das die op brutale wijze was neergeslagen door een jager in Alken. Het dier bezweek echter aan zijn verwondingen.

Het nieuws werd gemeld door HBVL. Sil Janssens van het Natuurhulpcentrum gaf aan hen uitleg over de verwondingen van het diertje. Het centrum vreesde dat het dier een schedelbreuk of dergelijke had opgelopen door de zware klappen die het beestje kreeg van de jager.
Jagers maken wel vaker korte metten met dassen omdat deze de eieren van fazanten en patrijzen opeten. Twee geliefde doelwitten van de jagers.

De man in kwestie heeft zichzelf ondertussen aangegeven bij de politie en ontkent dat hij het diertje te lijf is gegaan. Volgens zijn advocaat Lynn Clerinx, was de man met de stok alleen aan het controleren of het dier nog leeft.
Het onderzoek loopt nog. Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir en Vogelbscherming Vlaanderen hebben zich beiden burgerlijke partij gesteld.
Dassen zijn een beschermde diersoort vandaar dat er zo serieus wordt omgesprongen met de zaak en de man een rechtszaak boven zijn hoofd heeft hangen.

Gisteren deelde het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek nog beelden van hoe het diertje werd behandeld.
Wil jij het Natuurhulpcentrum steunen? Check dan zeker even hun website.