De bekende BelOrta Bloesembar bestaat 10 jaar en breidt uit met een StreekShop

De bekende BelOrta Bloesembar bestaat 10 jaar en breidt zijn aanbod uit met een StreekShop. Doorheen de jaren heeft de bar een ware transformatie ondergaan. Momenteel is het een van de grootste pop-up bars in onze stad.

De BelOrta Bloesembar gaat eind deze maand weer van start. Dit jaar pakken ze uit met een StreekShop. In de bar kon je al een heel assortiment aan lokale producten proeven en eten. Zo hebben ze lokale wijnen op de kaart en ook bekende Truiense desserts zoals de Kattenkop. Na aandringen van toeristen gaan ze deze producten nu ook aanbieden in een shop.

“Toeristen vroegen ons dagelijks om lokale wijnen, bieren of rum te kunnen
kopen, maar dat kon alleen aan de menuprijs van onze horeca-uitbating. Ook was er vraag naar vers fruit. Daarom bouwen we vanaf nu de StreekShop. Dit zorgt ook voor extra beleving want de shop heeft dezelfde openingsuren.”

Peter Onkelinx, BelOrta Bloesembar


De StreekShop komt er dankzij de producten van: Brouwerij Wilderen, BelOrta, Cuvelier, Kitsberg, Seprosa, Gloire de Duras, Marsnil, Luxelissa, De Wilde Wei, Ambachtelijke speculaasbakkerij Vanvuchelen, Gezond van bij ons, Loonse stroop en Melkerhei en zij vullen de rekken of frigo’s met vers fruit, gadgets, snoep, honing, speculaas, kaas, yoghurt, zeep, stroop, confituur, wijn, bubbels,
bierclips, ruhm, gin, …

Transformatie

De Bloesembar in Velm heeft doorheen de 10 jaar dat ze bestaan een ware transformatie meegemaakt. Ooit begon het concept een kleine bloesembar onder initiatief van de Truiense Dienst Toerisme. Maar doorheen de jaren groeide de bar uit tot een echte belevingsplek in het Truiense deeldorp Velm met een restaurant, verwarmd terras, bar, evenementen en nog veel meer.

In onze stad kan je bovendien verschillende bloesembars aantreffen. Zo zijn er onder andere:

  • Heirbaan66
    Helshovenstraat 18 – tussen knooppunten 161 en 169 (Vanaf 30 maart bij mooi weer.)
  • Fruitvalley Lounge
    Tegenover Stayen, kort bij centrum – Tiensesteenweg 229, achter het Hof van Stayen. (Open vanaf 30 maart en blijft ook open in de zomer.)


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!