De beloftes van het Overlegcomité voor deze zomer zijn bekend

Partners

Vandaag zat het Overlegcomité vanaf 9 uur samen. Op de agenda stond een hele reeks versoepelingen die de verschillende deelstaatregeringen wouden doorvoeren. Deze zullen uitgevoerd worden indien de besmettingscijfers gunstig zijn.

Zoals werd voorspeld was de volledige opening van de horeca een belangrijk punt op de agenda van het comité. Vanaf 9 juni zullen zaken hun binnenruimtes weer mogen openstellen voor klanten. Wanneer mensen binnen zitten mogen ze tot 22 uur in de zaak blijven. Zit je op een terras heb je meer geluk. Dan mag je blijven zitten tot 23.30 u. De regel van maximum 4 personen per tafel blijft gelden voor iedereen tenzij je gezin groter is.

Er is bovendien hoop voor de Truiense zomerbraderie. Deze mogen samen met kermissen weer doorgaan. Ook qua evenementen zal er deze zomer weer meer mogelijk zijn.
Zo mogen in juni evenementen doorgaan met 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. Naar mate de zomer vordert wordt dit aantal uitgebreid naar 2000 mensen binnen in juli en 3000 mensen binnen in augustus. Het buitenaantal zal in deze maanden voor evenementen 2500 en 5000 bedragen.
Grote festivals zullen vanaf 13 augustus mogen. Wie er naartoe wilt gaan moet wel op voorhand een bewijs kunnen voorleggen dat ze negatief zijn getest of zijn gevaccineerd.

Fitnessen open en einde van thuiswerk

Goed nieuws voor wie zijn abonnement al is gaan vastleggen bij LAGO Club, het fitnesscentrum van LAGO Bloesembad. Fitnessen mogen vanaf 9 juni weer open. Ook bioscopen, bowlingzalen etc mogen dan weer aan de slag gaan.
Vanaf 1 juli is het verplichte thuiswerken ook van de baan al wordt het wel aangeraden. In juni mogen er al terugkommomenten worden georganiseerd op de werkvloer. Dit voor maximum 1 dag per week.

Vaccinatiegraad en aantal besmettingen als peiler voor versoepelingen

Net als bij de vorige versoepelingen speelt de vaccinatiegraad en het aantal besmettingen een hoofdrol. De versoepelingen van 9 juni zullen alleen maar kunnen als minstens 80% van de risicopatiënten gevaccineerd is. Ook het aantal patiënten op intensieve zorgen moet gedaald zijn naar maximum 500.

Zoals bij de andere versoepelingen reageren virologen en zorgverleners alles behalve enthousiast op de aankondigingen. Eerder vandaag werden de gebruikelijke vrezen herhaald.
Daarom dat de versoepelingen die werden voorgesteld nauw verbonden zijn met de vaccinatiegraad en het aantal besmettingen.
Onze weg naar de vrijheid zal er dus eentje blijven van de voorzichtigheid.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief