De Bòddelkèèr steekt draak met lokale politiek in succesvolle editie

De Truiense theatergroep De Bòddelkèèr heeft er weer een succesvolle editie op zitten. Ondanks het slechte weer wisten ze veel volk te trekken met overvolle evenementen als gevolg. Opvallend dit jaar is het focus op de lokale politiek. Iets wat de toon zet voor het komende verkiezingsjaar.

Ondanks het slechte weer kwamen, traditiegetrouw, veel mensen kijken naar de grappen en liedjes van de groep. Uit voorzorg ging de voorstelling meestal door op een overdekt alternatief wat tot overvolle zalen leidde en een paar teleurgestelden mensen aan de deur.
De hoogtepunten van de show waren niet alleen de nostalgische speech van Kathleen Smolders die een herkenbaar verhaal bracht over de huisschort van haar oma maar ook de vele liedjes die verwezen naar de Truiense politiek. Zo was er een liedje dat verwees naar de geitenweide van Jelle Engelbosch en de opgestoken middenvinger van Raymonde Spiritus. Ook de banken moesten eraan geloven met een lied en een komische monoloog van Christophe Elen die verwees naar het gebrek aan bankautomaten.

Bekijk hieronder een korte sfeervideo van een van de optredens!

Teken aan de wand

Verschillende (ex-)politici speelden in op de voorstelling van de Bòddelkèèr. Zo maakte menig gemeenteraadslid een selfie met de opgestoken middenvinger van Raymonde en verwees Jelle Engelbosch op sociale media naar het liedje over de weide. Engelbosch was ook sponsor van het boekje van de voorstelling. Het logo van zijn nieuwe zaak ‘Het immokantoor,’ was ook te zien in het boekje.

De grappen over de turbulente lokale politiek zaten niet alleen in de liedjes. Verschillende keren werd verwezen naar Veerle Heeren maar zeker ook naar de verschillende burgemeesters en burgemeesterskandidaten die de afgelopen legislatuur de revue zijn gepasseerd. Na de voorstelling werd er dan vaak ook druk gediscussieerd over de toestand van de politiek. Onze redactie kan dus alleen maar concluderen dat de vinger van Raymonde, waar iedereen van het Truiense stadhuis zo graag mee poseert, altijd drie vingers heeft die terugwijzen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!