De Sint keert terug naar Spanje

Partners

Vandaag 6 december zijn de brave kindjes wakker geworden met een schoentje vol lekkers en leuke cadeautjes. De Sint is weer onderweg naar zijn thuishaven in Spanje. Gisteren net voor pakjesavond ontving hij nog zijn laatste kindjes in zijn Truiense residentie op de Leopold II straat.

Elk jaar (behalve als bepaalde virusjes roet in het eten gooien) neemt Sinterklaas zijn intrek in de woonst van Ronald Ilsbroux en Johan Van Herck. Samen met enkele vrijwilligers en eigen middelen tovert het duo hun woonkamer om tot troonzaal. Het grote bureau in hun huis wordt de werkkamer voor de Sint. Het geheel vormt het decor voor een periode vol vreugde voor kinderen maar ook voor ouders en de volgers van de Truiense Sint op Facebook.
Het is een droom die voor Ilsbroux uitkomt.

“Ik heb altijd gezegd dat als ik groot genoeg woonde, ik Sinterklaas thuis wou ontvangen. Dit is een droom die voor me uitkomt.”

Ronald Ilsbroux

Warm en familiaal

Johan en Ronald werken nu al 16 jaar samen met de goedheilige man en zijn trouwe Pieten. In het begin schreven ze hem aan om de brave kindjes in hun buurt te helpen zoeken. Toen de Sint een thuisbasis zocht in Limburg, twijfelden het duo samen met mevrouw Gerda die bij hen inwoont, geen moment.
Ook de Sint was enthousiast. Hij deelt namelijk zijn interieursmaak met Ronald en Johan. Bovendien houdt de Sint ook van windhonden omdat hij er zelf in Spanje ook heeft. En laten Johan en Ronald nu net twee exemplaren hebben.
De Sint communiceert naar de Truiense kinderen via zijn facebook Sint Nikolaas. Hij houdt het zelf liever bescheiden en klein als hij hier aanwezig is.

“Sinterklaas komt rechtstreeks van zijn aantocht in Antwerpen met de boot naar hier. Zo’n drukte is overweldigend voor een een man van zijn gezegende leeftijd. Daarom neemt hij graag hier zijn intrek. In het rustige Haspengouw. We maken zelf bewust ook niet teveel reclame over zijn aanwezigheid. Op deze manier blijven de bezoeken van kinderen met de Sint warm en familiaal.”

Johan Van Herck

Gulle giften

De Sint gebruikt elk jaar zijn eigen schatkist voor het aankopen van snoep en cadeaus… Behalve als de Hoofd Piet de sleutel weer kwijt is. Dan springen Ronald en Johan even bij. Ook ouders en kindjes die een bezoekje komen brengen aan de Sint doen soms een gift. Op die manier kan de Sint elk jaar een goed doel steunen.

Dit jaar zal de Sint een project rond kinderen in Indonesië steunen. Maar ook Sint-Vincentius in Kuringen. Met het geld zal de organisatie kinderen die het thuis moeilijk hebben, helpen hun verjaardag op school te vieren. Kinderen uit kansarme gezinnen hebben niet steeds de mogelijkheid om op hun verjaardag een traktatie mee te nemen naar school. Door projecten als deze kunnen ze samen met hun klasgenootjes hun verjaardag vieren en breken ze zo uit hun sociaal isolement.
Ook zal de Sint dit jaar Greyhounds in Nood Belgium steunen omdat hij zelf twee Galgo’s heeft en de honden van Ronald en Johan ook via deze organisatie een warm thuis hebben gevonden.

Bedankt Sinterklaas en hardwerkende Pieten voor jullie aanwezigheid in onze stad! Jullie brachten niet alleen vreugde bij kinderen maar ook gewoon veel humor.

Wil je op de hoogte blijven van de Sint in zijn Truiense residentie? Volg hem dan zeker op facebook. Ga zeker ook een kijkje nemen bij Ricky Blue Passion. De lokale fotograaf heeft van de Foto Piet enkele foto’s gekregen!

Volgend jaar als de Sint weer zijn intrek neemt in de Leopold II straat zal er een brievenbus staan waar je hem verjaardagskaarten en indien je dat wenst, giften kunt schenken.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief