De toeristische gids voor 2021 is er

Vanavond werd de toeristische gids voor 2021 voorgesteld. Reisreporter Ben Roelants ging de regio verkennen en maakte een uniek reisverslag over het beste wat Sint-Truiden te bieden heeft.

De toeristische gids heeft een nieuwe lay-out waardoor hij nog gebruiksvriendelijker is. De compacte gids leidt je door het gezinsvriendelijke toeristische aanbod dat helemaal in het teken staat van beleving, rijkdom in erfgoed én fruit. Verschillende QR-codes, die leuke weetjes en filmpjes onthullen, prikkelen zowel toeristen als inwoners om op pad te gaan in en rond de prachtige hoofdstad van Haspengouw.

©Toerisme Sint-Truiden Een mooi beeld van de fonteinen op de Groenmarkt sieren de cover van de gids.

De mooiste vakantieregio van België
Uiteraard behouden onze toeristische sterkhouders zoals de bloesems en het rijke erfgoed hun plaats in de toeristische gids. Als zesde monumentenstad van Vlaanderen heeft Sint-Truiden heel wat moois om te ontdekken én er is nog zoveel meer.

“We zijn er van overtuigd dat je in Sint-Truiden eindeloos op ontdekking kan gaan. We zetten daarom vooral in op de binnenlandse toerist die coronaveilig wil genieten van een ‘staycation’ en op zoek is naar ademruimte dicht bij huis. Onze uitgestrekte landschappen en wandelgebieden, prachtige logies en gezellige horecazaken krijgen dan ook een prominente plaats in ons aanbod. Maar ook het nieuwe LAGO Bloesembad Sint-Truiden is een troef voor sportievelingen en gezinnen met kinderen.”

Schepen Hilde Vautmans

Partners krijgen duwtje in de rug
“We vinden het bovendien belangrijk dat we al onze toeristische partners dit jaar een extra duwtje in de rug geven. Vorig jaar kregen ze het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Daarom worden onze partners gratis in de kijker gezet in deze gloednieuwe gids. Samen met hen zetten we Sint-Truiden op de kaart als dé toeristische trekpleister van België”, voegt een trotse schepen van Toerisme Hilde Vautmans nog toe.

©Ben Roelants Voor het in beeld brengen van de regio trok Toerisme Sint-Truiden Ben Roelants aan om een reisverslag te maken.Hij riep Haspengouw zelfs uit tot vakantieregio van het jaar!

Digitale voorstelling van de nieuwe gids met uniek reisverslag
Het volledige aanbod is tijdens een online-event voorgesteld aan de toeristische partners van Sint-Truiden. Niemand minder dan reisreporter Ben Roelants ging op verkenning in en rond onze stad en maakte dé film van het jaar. Hij proefde van de smakelijkste streekproducten, ontdekte de weidse vergezichten en genoot van de gezelligheid in onze logies. Het reisverslag is een eerbetoon aan onze stad en aan de trotse, hardwerkende mensen achter al dat moois.

Iedereen welkom in de hoofdstad van Haspengouw
“Sint-Truiden is samen met haar toeristische partners helemaal klaar voor het nieuwe toeristische seizoen. We werken elke dag aan een vernieuwend, aantrekkelijk en coronaveilig aanbod voor jong en oud. De komende maanden veranderen de talrijke boomgaarden in onze streek in een heerlijk geurende bloesemzee. Dit geeft een extra dimensie aan een leuke wandeling of fietstocht met het hele gezin. Maar ook na de bloesemperiode heeft Haspengouw voor ieder wat wils te bieden. We hopen dat iedereen Sint-Truiden op zijn of haar manier komt ontdekken en dat kan het hele jaar door, want Sint-Truiden is in elk seizoen op zijn mooist. Tot binnenkort!” besluit burgemeester Veerle Heeren.

©Toerisme Sint-Truiden Je kan de toeristische gids voor 2021 bestellen via de website www.visitsinttruiden.be