De toeristische gids voor 2021 is er

Partners

Vanavond werd de toeristische gids voor 2021 voorgesteld. Reisreporter Ben Roelants ging de regio verkennen en maakte een uniek reisverslag over het beste wat Sint-Truiden te bieden heeft.

De toeristische gids heeft een nieuwe lay-out waardoor hij nog gebruiksvriendelijker is. De compacte gids leidt je door het gezinsvriendelijke toeristische aanbod dat helemaal in het teken staat van beleving, rijkdom in erfgoed én fruit. Verschillende QR-codes, die leuke weetjes en filmpjes onthullen, prikkelen zowel toeristen als inwoners om op pad te gaan in en rond de prachtige hoofdstad van Haspengouw.

Een mooi beeld van de fonteinen op de Groenmarkt sieren de cover van de gids.

De mooiste vakantieregio van België
Uiteraard behouden onze toeristische sterkhouders zoals de bloesems en het rijke erfgoed hun plaats in de toeristische gids. Als zesde monumentenstad van Vlaanderen heeft Sint-Truiden heel wat moois om te ontdekken én er is nog zoveel meer.

“We zijn er van overtuigd dat je in Sint-Truiden eindeloos op ontdekking kan gaan. We zetten daarom vooral in op de binnenlandse toerist die coronaveilig wil genieten van een ‘staycation’ en op zoek is naar ademruimte dicht bij huis. Onze uitgestrekte landschappen en wandelgebieden, prachtige logies en gezellige horecazaken krijgen dan ook een prominente plaats in ons aanbod. Maar ook het nieuwe LAGO Bloesembad Sint-Truiden is een troef voor sportievelingen en gezinnen met kinderen.”

Schepen Hilde Vautmans

Partners krijgen duwtje in de rug
“We vinden het bovendien belangrijk dat we al onze toeristische partners dit jaar een extra duwtje in de rug geven. Vorig jaar kregen ze het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Daarom worden onze partners gratis in de kijker gezet in deze gloednieuwe gids. Samen met hen zetten we Sint-Truiden op de kaart als dé toeristische trekpleister van België”, voegt een trotse schepen van Toerisme Hilde Vautmans nog toe.

Voor het in beeld brengen van de regio trok Toerisme Sint-Truiden Ben Roelants aan om een reisverslag te maken.Hij riep Haspengouw zelfs uit tot vakantieregio van het jaar!

Digitale voorstelling van de nieuwe gids met uniek reisverslag
Het volledige aanbod is tijdens een online-event voorgesteld aan de toeristische partners van Sint-Truiden. Niemand minder dan reisreporter Ben Roelants ging op verkenning in en rond onze stad en maakte dé film van het jaar. Hij proefde van de smakelijkste streekproducten, ontdekte de weidse vergezichten en genoot van de gezelligheid in onze logies. Het reisverslag is een eerbetoon aan onze stad en aan de trotse, hardwerkende mensen achter al dat moois.

Iedereen welkom in de hoofdstad van Haspengouw
“Sint-Truiden is samen met haar toeristische partners helemaal klaar voor het nieuwe toeristische seizoen. We werken elke dag aan een vernieuwend, aantrekkelijk en coronaveilig aanbod voor jong en oud. De komende maanden veranderen de talrijke boomgaarden in onze streek in een heerlijk geurende bloesemzee. Dit geeft een extra dimensie aan een leuke wandeling of fietstocht met het hele gezin. Maar ook na de bloesemperiode heeft Haspengouw voor ieder wat wils te bieden. We hopen dat iedereen Sint-Truiden op zijn of haar manier komt ontdekken en dat kan het hele jaar door, want Sint-Truiden is in elk seizoen op zijn mooist. Tot binnenkort!” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Je kan de toeristische gids voor 2021 bestellen via de website www.visitsinttruiden.be

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief