De vraag die op de lippen ligt bij tv-kijkend Sint-Truiden: Wie is de Mol?

Volgende zondag zullen we het antwoord eindelijk weten: wie oh, wie is de Mol? Omdat ook vele Truienaren fervent kijker zijn van het programma zetten we een paar punten op een rij, de week voor de finale.

De drie overgebleven kandidaten Annelotte, Lennart en Sven waren (gespeeld) in shock toen gisteren hun hoofdverdachte Philip het spel moest verlaten. Philip viel doorheen het seizoen op door zijn uitbundige persoonlijkheid maar vaak ook door zijn (opvallend) klungelig gedrag.
Voldoende zo blijkt voor de overgebleven kandidaten om hem aan te duiden als hun mol. Iets wat wij als de kijker niet begrepen. Voor iedereen die niet in het spel was, was de luide en oprechte Philip de minst verdachte persoon in het spel.
Maar wie van de overgebleven kandidaten is het dan wel? We zetten ze eventjes voor u op een rij.

Annelotte

ยฉ Go Play De Mol

De enige overgebleven vrouw in het spel wordt nog maar door weinig mensen verdacht. Ze zet zich steeds in voor elke opdracht en haalde vorige aflevering ook redelijk wat geld binnen. Maar na de komst van hond Isidoor was ze plots meer op de achtergrond in het spel te bespeuren.
Het is de band met Isidoor die haar ook verdacht maakt. De hond wijkt niet van Annelotte’s zijde en lijkt haar al te kennen.
Bovendien maakte ze zich verdacht bij de puzzelproef op het meer door niet te willen deelnemen aan de wedstrijd om zo lang mogelijk de adem in te houden. De Mol had haalde bijna twee minuten bij deze test, iets wat alleen sportieve mensen of ervaren duikers kunnen. Waarom had Annelotte opeens bang van water terwijl ze er al een hele dag op stond te puzzelen?

Lennart

ยฉ Go Play De Mol

Nog een van de jongere deelnemers. Lennart blonk uit in zijn onopvallendheid. Naast Jasmien was hij de persoon die het minste geld had opgebracht voor de groepspot. Daar haalde hij nog eens een 10.000 euro uit in de vorige aflevering door geld te bieden om te achterhalen wie in de persoonlijke dossiers had gekeken. En dat terwijl hij al heel de aflevering de nadruk legde op groepssfeer…. Kon Lennart deze actie onopgemerkt doen doordat iedereen iemand anders verdacht?
Ook deze aflevering leek hij subtiel het spel te saboteren. Zo strooide hij kwistig met kiezelstenen in zijn rol als Hans en bleef hij wel heel lang in de gang staan toen hij het schilderij moest verwisselen. Ook toen hij hints moest geven aan het hotel was het onmiddellijk game over voor hem waardoor Sven zijn pasvraag had.
Een beetje een verstrooide gast of een gewiekst saboteur?

Sven

ยฉ Go Play De Mol

Sven en Lennart zijn vaak een duo tijdens opdrachten. Al 9 keer werkten ze samen en dat verloopt niet altijd vlot. (Verdacht weinig zelfs.) Denken we aan een van de eerste afleveringen in de winkel met koekoeksklokken waar Sven door zijn lachbui Lennart afleidde en ze geen enkele hint konden vinden. Of denk aan het feit dat Sven in dezelfde opdracht Lennart niets vertelde over een van de specialiteiten in zijn horecazaak: de croque Vespa.
Ook deze aflevering liet Sven een paar onbegrijpelijke steken vallen tijdens het voorlezen van de verhaaltjes en durfde hij plots door hoogtevrees niet meedoen aan een opdracht. Had Sven dan niet in een eerdere aflevering tegen een bergwand geslapen in een onstabiel tentje samen met Philip?
Daarenboven, Sven en Phillip hebben ook veel opdrachten gedaan in duo. Zou het kunnen dat hij Phillip in het verdachtenhoekje heeft geduwd?

Wie is volgens jullie de Mol van 2021?