Derde editie van Zomeravonden in Minderbroederstuin

Cultuurcentrum de Bogaard trekt deze zomer voor de derde keer naar buiten met het concept ‘Zomeravonden’. Van 9 tot en met 13 augustus kan je in de Minderbroederstuin genieten van het werk van klinkende namen zoals Nigel Williams, Pascale Platel en Christophe Vekeman.

Tijdens de Zomeravonden van CC de Bogaard staat elke avond in het teken van een ander genre. Comedy op woensdag, stand-up literatuur op donderdag, theater op vrijdag, muziek op zaterdag en op zondag een klassiek aperitiefconcert in de voormiddag en een uitgebreid programma voor gezinnen met jonge kinderen in de namiddag.
Nieuw dit jaar is de locatie van de zomeravonden. Deze zal doorgaan in de tuinen van de Minderbroederssite. Een locatie vlak naast CC de Bogaard.

“De Zomeravonden ontstonden twee jaar geleden als een manier om na de lange sluiting door corona de banden met het publiek opnieuw aan te halen. Het concept viel zo in de smaak dat we er nu al voor de derde keer met veel goesting een vervolg aan breien. De vorige edities vonden plaats in de intieme setting onder de Abdijtoren, dit jaar stellen we ons podium op in de Minderbroederstuin tegenover het cultuurcentrum. Eén van de mooiste verborgen plekjes in onze stad.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van cultuur

De tuinen bieden niet alleen een leuk alternatief voor het evenement maar ze zijn ook praktisch daar de parking van het CC in de buurt is. Bovendien is dit een manier om de Minderbroederssite op een creatieve manier te gebruiken.

Voor elk wat wils

Naast de unieke setting, is de afwisselende affiche van de Zomeravonden ongetwijfeld een van de voornaamste sterktes van de formule. Woensdagavond zorgen Warre Verlinden, Jeron Dewulf en niemand minder dan Nigel Williams voor een hilarische start van de Zomeravonden. Op donderdag kan je genieten van stand-up literatuur met Piet De Praitere, Christophe Vekeman, Tim Foncke en Joke Van Caesbroeck. Op vrijdag sleept theatermaker Pascale Platel je mee in haar boeiende gedachtegang en op zaterdag ontpopt de Minderbroederstuin zich tot een mini festivalweide met op het podium nieuw, jong geweld zoals Johannes Is Zijn Naam, Jack Vamp & The Castle Of Creep, Lézard en Jess need strong boy. Op zondag neemt Utopia Ensemble je tijdens het aperitiefconcert terug mee naar de tijd dat monniken de site bevolkten en de Zomeravonden worden afgesloten met een gezellige familienamiddag met concertjes, straattheater en workshops voor het hele gezin.

“We hebben voor deze editie weer een gevarieerd en boeiend programma in elkaar gestoken waar iedereen zijn gading wel in zal vinden. De eerste avond is zelfs al helemaal uitverkocht. Door de combinatie van de unieke locatie, het uitmuntende programma en het voorspelde betere weer, belooft het weer een topeditie te worden.”

Stijn Vanoirbeek, schepen cultuur

Meer info en tickets hier.

Instagram