Deze winter zal je weer kunnen schaatsen in Sint-Truiden

Deze winter zal je weer kunnen schaatsen in Sint-Truiden. Dat maakte burgemeester Veerle Heeren op de gemeenteraad van 25 oktober bekend.

De schaatsbaan kwam ter spraken tijdens een discussie over de klimaatdoelstellingen van Stad Sint-Truiden. Deze worden door de oppositie als onvoldoende beschouwd.
Onder andere de kerstverlichting werd vernoemd als punten waar de stad een duurzamer alternatief kan vinden. Heeren vermeldde dat deze bestaat uit LED verlichting. Ze benadrukt dat Stad Sint-Truiden verschillende plannen heeft en acties onderneemt om duurzamer uit de hoek te komen. Maar volgens haar is het een verhaal van geven en nemen. Ze bevestigde toen aan de oppositie dat er dit jaar een schaatsbaan zal komen.
Met name Gert Stas reageerde afkeurend op dit plan.

Waar en wanneer de schaatsbaan zal komen is niet duidelijk. Eerdere jaren werd deze op de Groenmarkt geplaatst samen met een chalet waar de middenstandsorganisatie Shop & the City Sint-Truiden verschillende evenementen organiseerde zoals de Warmste Tafel.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!