Dierenzegening groot succes!

Vandaag kon je in de Sint-Gangulfuskerk je huiddier laten zegenen. 4 oktober is het immers Werelddierendag en dat wou de Trudofederatie extra in de verf zetten door de dag ervoor de zegening te organiseren.

In totaal werden er zo’n 69 dieren gezegend en dat waren zeker niet alleen honden of katten. Het evenement werd georganiseerd door de pastorale eenheid van St-Trudo en de zegeningen werden uitgevoerd door pater Frans.

“Mensen kwamen zelfs langs met hun duiven. Op een gegeven moment stond hier een dame met haar kleinkinderen. Ze vroeg of we ook varkentjes zegenden. Na een hartelijke lach deed de pastoor wat werd gevraagd. Het was een succes.”

Ronald Islbroux, vrijwilliger Trudofederatie

Je kon niet alleen je dier laten zegenen in de kerk. Er was ook ruimte om een kaarsje te branden voor je overleden huisdier. Een verdriet dat niet te onderschatten valt.
De misdienaars van de Trudofederatie alsook vrijwilligers van het dierasiel van Sint-truiden konden gesteund worden met een gulle gift of door een van hun spulletjes te kopen. Zeker het dierenasiel was blij met de opkomst en de gulheid van mensen.

De kalender van het dierenasiel is er ook weer. Voor meer informatie over giften of een andere manier om het dierenasiel te steunen klik op deze link.

Ook schepen van dierenwelzijn Ingrid Kempeneers kwam even een kijkje nemen. Verschillende leden van het Truiense schepencollege en de gemeenteraad brachten een bezoek.

Hou zeker ook de kanalen van Museum De Mindere in de gaten. Zij organiseren morgen een gratis lezing over bijen. Meer informatie kan je hier vinden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!