Dierenzegening groot succes!

Partners

Vandaag kon je in de Sint-Gangulfuskerk je huiddier laten zegenen. 4 oktober is het immers Werelddierendag en dat wou de Trudofederatie extra in de verf zetten door de dag ervoor de zegening te organiseren.

In totaal werden er zo’n 69 dieren gezegend en dat waren zeker niet alleen honden of katten. Het evenement werd georganiseerd door de pastorale eenheid van St-Trudo en de zegeningen werden uitgevoerd door pater Frans.

“Mensen kwamen zelfs langs met hun duiven. Op een gegeven moment stond hier een dame met haar kleinkinderen. Ze vroeg of we ook varkentjes zegenden. Na een hartelijke lach deed de pastoor wat werd gevraagd. Het was een succes.”

Ronald Islbroux, vrijwilliger Trudofederatie

Je kon niet alleen je dier laten zegenen in de kerk. Er was ook ruimte om een kaarsje te branden voor je overleden huisdier. Een verdriet dat niet te onderschatten valt.
De misdienaars van de Trudofederatie alsook vrijwilligers van het dierasiel van Sint-truiden konden gesteund worden met een gulle gift of door een van hun spulletjes te kopen. Zeker het dierenasiel was blij met de opkomst en de gulheid van mensen.

De kalender van het dierenasiel is er ook weer. Voor meer informatie over giften of een andere manier om het dierenasiel te steunen klik op deze link.

Ook schepen van dierenwelzijn Ingrid Kempeneers kwam even een kijkje nemen. Verschillende leden van het Truiense schepencollege en de gemeenteraad brachten een bezoek.

Hou zeker ook de kanalen van Museum De Mindere in de gaten. Zij organiseren morgen een gratis lezing over bijen. Meer informatie kan je hier vinden.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief