Discussie rond ophaling grof huisvuil beslecht… door OVAM?

Partners

Het is al even een over en weer tussen de Truiense bestuursploeg en de oppositie. Het thema? Het grof huisvuil en de manier waarop Stad Sint-Truiden zijn inwoners het aanbiedt om dit eens per jaar gratis weg te gooien. De discussie werd nu beslecht door een brief van OVAM.

De huidige bestuursploeg besloot al even geleden om de ‘lente poets’ waarbij bewoners hun grof huisvuil op de stoep konden zetten voor ophaling, af te voeren. Reden was dat mensen niet afdoende hun afval sorteerden en dit voor de vuilnisophalers veel arbeidsintensiever was.
Als alternatief mochten Truienaren hun grof huisvuil voor een paar weken in maart gratis gaan afleveren in het containerpark. Deze actie werd verlengd tot 17 april maar werd vandaag abrupt stopgezet door een brief van OVAM.

OVAM verbiedt zowel gratis ophaling als levering grof huisvuil

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) stuurde een brief naar Stad Sint-Truiden waarin hen werd gevraagd onmiddellijk te stoppen met de actie van het gratis leveren van grof huisvuil aan het containerpark. Ook de huis-aan-huis ophaling van dit soort vuilnis is blijkbaar bij Vlaamse wet verboden.
Het gratis ophalen of laten leveren in containerparken zou namelijk ingaan tegen de ‘geest’ van de Vlaamse afvalwetgeving. Die is opgebouwd op principes van herbruikbaarheid, recyclage etc….

Bewoners kunnen wel nog steeds tegen betaling hun grof huisvuil naar het containerpark brengen of laten ophalen door Limburg.net maar als onze redactie de reacties op sociale media moet geloven is dit niet voldoende. Bewoners reageerden verontwaardigd en meenden dat dit soort beleid sluikstorten alleen maar in de hand zal werken.
Een gekend probleem dat de laatste maanden door toedoen van het toenemend aantal wandelaars in onze streek alleen maar ergens is geworden.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief