Doe mee met ‘Talent on Stage.’

Voor het tweede jaar op rij organiseert cultuurcentrum de Bogaard ‘Talent on Stage’, een muziekwedstrijd voor jonge, lokale DJ’s en muzikanten van 15 tot 25 jaar.

Zowel bij de DJ’s als de muzikanten krijgen zes artiesten de kans om in april hun talenten te tonen op het podium van de Bogaard of jeugdhuis Expo. Professionele coaches DJ Kim Mathijs (Tomorrowland, Pukkelpop) en muzikant Maxiem Charlier van Boi Wonder (StuBru, Radio 1) stomen de geselecteerde deelnemers klaar voor hun optreden.
Ben je tussen 15 en 25 jaar? Hou je van muziek en heb je altijd al op een podium willen staan? Dan is dit je kans. Met de wedstrijd ‘Talent On Stage’ wil het lokaal bestuur Sint-Truiden jong muzikaal talent uit Sint-Truiden en omstreken een boost geven om zich verder te ontplooien en hen de opportuniteit bieden om hun kunnen aan het grote publiek te tonen.

“De professionele coaching is van onschatbare waarde voor het jonge talent. Onze coaches Kim Mathijs en Maxiem Chalier begeleiden en ondersteunen de deelnemers doorheen het hele traject. Het is niet alleen de bedoeling dat de jongeren hier uitkomen als betere performers, ook – en misschien zelfs nog belangrijker- dat ze meer zelfzeker worden als artiest.”

Stijn Vanoirbeek, schepen cultuur

Springplank

Dat de wedstrijd een echte opstap voor een beginnende artiest kan zijn, bewees de band YesNoMaybe met hun overwinning in de Nieuwe Lichting van Studio Brussel vorige maand. Zij namen deel aan de editie van 2023. Jess Need Strong Boy, de Truiense band die vorig jaar als winnaar uit de bus kwam en het gezicht is van de promocampagne van dit jaar, heeft ondertussen heel wat concerten versierd en zelfs al een EP uitgebracht.

“Talent on stage was voor ons de geknipte kans om op een professionele en ondersteunde manier het nieuwe project vorm te geven en te experimenteren met de mogelijkheden van live elektronische muziek op een podium. We kregen de kans om het parcours vorm te geven zoals wij het in gedachten hadden en het team dat ons begeleidde, stond er helemaal voor open. Het was zalig om op een doelgerichte manier creatief bezig te mogen zijn met muziek, podium en licht. Het is voor ons dan ook een hele eer dat we dit jaar op de affiche mogen prijken en nu is het aan jou. Meedoen en er zoveel mogelijk uithalen is de boodschap!”

Joannes Meulewater van Jess Need Strong Boy

De zes geselecteerden in elke categorie krijgen de kans om hun kunnen te tonen op vrijdag 19 april in Jeugdhuis Expo (DJ’s) en zaterdag 27 april in de club van cultuurcentrum de Bogaard (muzikanten).
De winnaars van de wedstrijd spelen ook op het festival Zomeravonden in augustus.

Inschrijven is gratis en kan tot en met 10 maart via debogaard.be of de speelkans op vi.be Voorwaarden? Je bent tussen 15 en 25 jaar oud, woont in Sint-Truiden of een omliggende gemeente en maakt je eigen nummers. Voor de DJ’s is die laatste regel niet van toepassing. Alle genres en niveaus zijn welkom.

Talent On Stage is een project van lokaal bestuur Sint-Truiden, CC de Bogaard en jeugdhuis Expo in het kader van Lokale Helden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!