Domein Bautershof krijgt ecologische en educatieve facelift

Vandaag kwam Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle naar onze stad. vzw Bautershof heeft namelijk een stevige subsidie binnengehaald waarmee ze hun huidige jeugdverblijfcentrum verder zullen uitbreiden.

vzw Bautershof beheert kampeergelegenheden voor jongeren en iets oudere jongeren. Het domein van 5 ha is doorheen het jaar vrij toegankelijk voor de zogenaamde zachte recreatie (wandelen, fietsen,…) Er kunnen zo’n 198 jongeren overnachten.
Om hun kampeervoorzieningen te vernieuwen en hun domein nog aantrekkelijker te maken voor overnachtingen gaat de vzw investeren in het vernieuwen van bestaande voorzieningen en inzetten op educatieve en ecologische beleving. Zo zullen ze een tumulus bouwen waarin jongeren kunnen overnachten. Daarnaast gaat de kampeerweide ook heel wat veranderingen ondergaan . Zo zal er een speelbeek komen en wordt de aanwezige vijver vergroot met mogelijkheden om de bestaande fauna en flora van kortbij te bestuderen.
De uitbaters hebben ook plannen voor een rietveld om het verwerken van afvalwater in eigen handen te nemen.

2,3 miljoen euro

Om dit alles te verwezenlijken kan vzw Bautershof rekenen op een stevige subsidie van 2,3 miljoen euro. Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle zakte speciaal naar Sint-Truiden af om mee het project voor te stellen.
Het geld zal voor de tumulus en de ecologische renovaties gebruikt worden maar ook voor praktische doeleinden zoals het vernieuwen van het sanitair en het bouwen van een nieuw onthaalgebouw. Minister Dalle was onder de indruk van het project. Domeinen als deze van Bautershof zijn belangrijke troeven voor een regio omdat het verblijfplaatsen zijn die vaak door jeugdbewegingen worden gebruikt.
Ook schepen van toerisme & jeugd Nina Kvikvinia en waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers waren aanwezig. Zij beloofden de komende jaren extra middelen in te zetten om de jeugdkampeerplaats te ondersteunen.

Wil je meer weten over vzw Bautershof , hun tarieven en verblijfplaatsen? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!