Door onze redactie getest: Elouise, de koffieblend van De Posterijen

Corona doet ondernemers nadenken over vernieuwing. Zo ook het team van de Posterijen. Zij lanceerden hun eigen koffieblend samen met Gimo Koffiebranderij.

Stephanie Joris, zaakvoerder van de Posterijen, zat samen met haar team niet stil tijdens de corona periode. Met haar zaak bracht ze ontbijtmanden aan huis en dacht ze na over vernieuwing.

“Om onze klanten een totaalbeleving te geven bij een bezoek aan onze zaak, wou ik iets unieks brengen en zeg nu zelf, wat is krachtiger dan een kopje koffie te kunnen aanbieden dat volledig  zelf samengesteld is? Daarom besloten we met een andere lokale handelaar, “Gimo Caffè”, de handen in elkaar te slaan en een “private label” te ontwikkelen. Hierbij kies je zelf de gewenste (mix van) koffiebonen  om zo tot de unieke smaak te komen van je eigen koffie. “ 

Stephanie Joris, zaakvoerder De Posterijen

Samenwerken met een lokale koffiebranderij heeft niet alleen het voordeel dat je zelf je koffieblend kunt samenstellen. De melange is ook steeds vers gemaakt.


“Ik heb morgen een levering die vandaag wordt samengesteld, verser kan niet!”

Stephanie Joris, zaakvoerder De Posterijen

Een volle maar zachte smaak

Onze redactie ging de koffie testen en we werden niet teleurgesteld.
De blend heeft een volle koffiesmaak zonder de bitterheid die een heel sterk bakje troost soms met zich meebrengt. Hierdoor krijg je een koffie die makkelijk wegdrinkt. Perfect voor bij een pannenkoek of voor op die momenten dat je een lekkere koffie wilt die niet al te zwaar valt.

Een mening die ook de vaste klanten van de zaak hadden. Zij kregen als eerste de koffie voorgeschoteld en waren unaniem: zacht met karakter! Een combinatie van woorden die ook aanleiding gaf tot de naam van de melange. Deze werd namelijk vernoemd naar de jonge dochter van Stephanie en haar man Mathy.

“Het was niet eenvoudig om een juiste naam te vinden die het karakter van onze koffie goed samenvatte. Tot op een ogenblik iemand het volgende zei over ons dochtertje van 1 jaar: “Da’s echt  een zacht kind, maar er zit karakter in, hoor!”. Toen was het duidelijk dat we de naam gevonden hadden: “Elouise”

Stephanie Joris, de Posterijen

Elouise doet het nu al goed. De horecazaak mocht al bij verschillende bedrijven hun koffie gaan leveren.

Praktisch

Je kan de Elouise koffie proeven bij De Posterijen (Stapelstraat 27a te Sint-Truiden). Dit in zowel als klassieke koffie en als latte, cappuccino, etc.
Ook kan je de Elouise koffieblend mee naar huis nemen als gemalen koffie of als bonen in zakjes van 250 gr of 1 kg. Ga zeker langs voor een lekkere tas ochtend- of middagritueel!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!