Duchâtelet plant nieuwe aanvraag Tribune Zuid Stayen

Roland Duchâtelet plant een nieuwe aanvraag voor Tribune Zuid op Stayen. Dat werd vandaag bekend. Duchâtelet had in het verleden al een aanvraag ingediend voor de constructie van een nieuwe tribune maar deze werd toen afgewezen.

Roland Duchâtelet maakte vandaag bekend dat hij nog een poging zal ondernemen om het renovatieproject van Stayen weer op te pikken. Hij zal een nieuwe aanvraag indienen voor Tribune Zuid.
In 2020 gaf het Truiens stadsbestuur nog een negatief advies op de toenmalige aanvraag voor een nieuwe Tribune Zuid. Nu komt het team van Duchâtelet met een nieuw voorstel. Nog steeds met 1500 zitjes maar de kantoorruimte die voorzien was in het initiële plan zou vervangen zijn door hotelruimte, aldus HBVL.

Hoog tijd voor vernieuwing

Tribune Zuid is momenteel de tribune op Stayen waar de bezoekers worden in ondergebracht. Een oude tribune die volgens brandmanager STVV, Bert Stas, qua comfort veel te wensen overlaat.

“De tribune wordt jaarlijks gekeurd dus ze is sowieso veilig maar naar comfort van de supporters toe, laat hij veel te wensen over. Ook qua uitzicht past de tribune helemaal niet meer bij de rest van ons voetbalstadion.”

Bert Stas, brand manager STVV

Volgens Stas zorgt ook de zogenaamde ‘kooi’ voor veel ongenoegen bij de supporters. Die werd geplaatst omdat enkele hooligans die Racing Genk supporteren, vuurpijlen op het veld smeten.

“Dat is natuurlijk niet leuk voor supporters die zich aan de regels houden. Bovendien heeft de tribune door zijn vorm en ligging ook een auditief aspect. Geluid vanop deze tribune wordt enorm versterkt door de constructie en is over heel het stadion te horen.”

Bert Stas, brand manager STVV

Volgens Stas is de renovatie mooi meegenomen indien deze wordt goedgekeurd. STVV zou naar de toekomst toe sowieso deze tribune moeten vervangen.

Plannen eindelijk realiseren

Voor de Truiense ondernemer Roland Duchâtelet zou de goedkeuring van de aanvraag een mooie afwerking van het project Stayen betekenen. De vorige vergunning werd afgekeurd omdat er geen doorweg was naar een site van een andere Truiense projectontwikkelaar. Volgens Duchâtelet zijn de plannen die nu worden ingediend amper gewijzigd qua invulling tov de vorige.

“Alleen de kantoorruimte staat niet meer in de planning. We gaan voor hotelruimte voor het bestaande hotel. Het zou niet slim zijn van het Truiense bestuur om dit af te keuren. Ik neem de investering volledig op me. Het zal sowieso minder opbrengen dan het zal kosten.”

Roland Duchâtelet

Burgemeester Kempeneers zegt alvast geen bezwaar te hebben tegen de constructie van de tribune.

“Als er volgens de dienst Ruimtelijke Ordening en het schepencollege geen bezwaar is, zie ik geen problemen. We zullen nu afwachten of de bouwaanvraag wordt goedgekeurd.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Europese lijst

Duchâtelet maakte enkele dagen geleden ook bekend dat hij als opvolger zal opkomen voor de Europese Open VLD-lijst. Dat doet hij naar eigen zeggen om nog een politiek statement te maken en niet zozeer om verkozen te geraken. Bekijk de reportage op TVL via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!