‘Een persoonlijke overwinning,’ Nina Derwael haalt brons op het WK turnen in Liverpool.

Nina Derwael haalde brons op haar comeback wedstrijd, het WK turnen in Liverpool. Derwael noemde het een persoonlijke overwinning.

Het was al lang geleden dat Nina Derwael in een officiële competitie had meegedraaid. Na de Spelen in Tokio nam de gymnaste een lange pauze om andere uitdagingen uit te proberen. Zo nam ze deel en won ze Dancing with the Stars en proefde ze van verschillende aspecten van de TV wereld. In principe had Derwael altijd gezegd dat ze na de Olympische Spelen zou stoppen. Marijke Lammens, de moeder van Nina, zegt in een openhartig interview in HBVL dat na de Spelen haar dochter al de kriebels voelde om door te gaan. Begin maart van dit jaar begon Derwael weer intensief te turnen. Haar voorbereiding voor het WK in Liverpool was kort en niet makkelijk. Niet alleen kreeg ze te maken met een relatiebreuk maar kreeg ze ook te maken met blessures waardoor ze haar grondoefening niet deed op het WK.
Maar even voordat Team Belgium naar het WK vertrok communiceerde Derwael dat ze klaar was voor een nieuw begin en stond te popelen om opnieuw in de competitiesfeer te starten.

Begin van een nieuwe cyclus

Ondanks de goudgelakte nagels door Chicaz Beautybar, haalde Derwael brons. Een prestatie waar zijzelf en haar team met trots op terugkijken. Op Sporza noemt ze de medaille het begin van een nieuwe cyclus. In 2017 op haar eerste WK, won Derwael namelijk ook brons. Later pakte ze op twee andere WK’s het goud.
Het hoeft bijna niet gezegd te worden dat een derde plaats op een WK een heuse topprestatie is na de lange pauze die Nina Derwael na de Spelen had ingelast. Tijdens deze pauze kwamen heel wat nieuwe sterke turnsters het veld op. Onder andere de Amerikaanse Shilese Jones en de Chinese Wei Xiaoyuan.
Haar signature move: De Derwael-Fenton, kreeg ook een lagere startwaarde. Waardoor het nog moeilijker werd voor Nina om het goud te halen.

Nina Derwael heeft met haar eigen element en het niveau dat ze haalde in Tokio de lat niet alleen voor haar concurrenten verhoogd maar ook voor zichzelf. Een nieuwe cyclus zal dus niet alleen betekenen dat ze haar oude nieuwe moet halen, maar dit ook moet overstijgen.
Wij wensen Nina en heel het team alvast heel veel succes in de volgende competities!

Bekijk hieronder haar oefening op youtube. (link)

Instagram