Eerste Haspengouwse Podcastfestival in Sint-Truiden

Op zondag 25 juni 2023 wordt Sint-Truiden het epicentrum van de podcastwereld met de lancering van het allereerste Haspengouwse Podcastfestival. Dit unieke evenement brengt getalenteerde, lokale podcastmakers samen met hun publiek.

Podcasts zijn radioprogramma’s die je kan luisteren wanneer je wil, een beetje zoals video’s op YouTube maar dan enkel geluid. Deze vorm van entertainment kende de laatste jaren een enorme boost. Verschillende traditionele nieuwsmedia zoals de VRT hebben een korte dagelijkse nieuwspodcast maar ook in de entertainmentwereld zijn podcasts een succes. Denk maar aan comedian Alex Agnew die met Welcome to the AA lang de populairste podcast van Vlaanderen was.

Haspengouwse Podcastfestival

Het Haspengouwse Podcastfestival is een initiatief dat tot doel heeft mensen te verbinden en hen te laten kennismaken met de diverse en boeiende wereld van podcasts uit de regio.
Met de deelname van verschillende bekende en opkomende podcastmakers belooft het festival een onvergetelijke ervaring te worden.
Podcastliefhebbers kunnen zich verheugen op een gevarieerd programma dat bestaat uit live interviews en opnames met 4 Haspengouwse podcasts.

Voorstelling:

  • 100 jaar Leopold door Amke Salmon en Levi Parent
  • De Woonknoop door Saamo Limburg
  • CaféArté by IdéArté

Live opnames van:

  • Walhalla podcast door Céline Malyster
  • Lokaal Groot Worden, met Bram Deltour (Lam Gin)
  • Over mensen door Sandro Bassi met als gast: Wendy Sudnik
  • Tussenstop door Jolien Lammens en Hanne Daems
  • Stress en het belang van tussen – stoppen
  • Bink Podcast door Jan Moers en Niele Dams, gast: Stef Wijnants

Denk je er zelf aan om een podcast te starten maar weet je niet waar te beginnen?

Ook dat kan je bij ons allemaal ontdekken, Avansa Limburg vertelt je er alles over.

Het evenement is een samenwerking met de zomerse pop-upbar Vrijstaat A. Voor meer informatie en updates over het festival, bezoek de website www.vrijstaata.be en volg ons op sociale media via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!