Eerste nachtburgemeesters van Sint-Truiden bekend

Partners

De eerste echte nachtburgemeesters van Sint-Truiden voor het jaar 2023-2024 zijn bekend! Na een spannende competitie en een reeks opwindende evenementen, heeft het team van ‘Plug In’ de titel veroverd met hun ongeëvenaarde inzet, creativiteit en het vermogen om een unieke sfeer te creëren.

In Sint-Truiden is ‘Nachtburgemeester’ lang een term geweest die een politieke kandidaat of een mandataris aanduidde die bekend was in het nachtleven en om daar stemmen te ronselen. Nu heeft de term een nieuwe, positieve invulling gekregen door het initiatief van de dienst Jeugd en dienst Evenementen van Stad Sint-Truiden! Zij gingen dit jaar voor het eerst op zoek naar een team van nachtburgemeesters om de jeugd in onze stad weer kennis te laten maken met het organiseren van fuiven.

“Sint-Truiden is een evenementenstad waar altijd iets te beleven is. Toch merkten we dat het fuifaanbod dat jongeren zelf organiseren de laatste jaren afnam ook al is er veel vraag naar. Daarom hebben we het initiatief genomen om een wedstrijd te organiseren waarbij we inzetten op kennisoverdracht en op zoek gegaan zijn naar ondernemende jongeren die onze toekomst als evenementenstad verzekeren. Onze medewerkers van team Evenementen en Jeugd hebben met veel enthousiasme de deelnemers de weg begeleid. Bij de organisatie van een fuif komt immers veel meer kijken dan je zou denken.”

Hilde Vautmans, schepen van Evenementen

Coronapauze

Het initiatief ‘Wie wordt de nachtburgemeester van Sint-Truiden,’ komt er om het nachtleven voor de Truiense jeugd nieuw leven in te blazen na de uitdagende coronaperiode. Een hele generatie werd toen noodgedwongen in quarantaine gezet. Hierdoor heeft een groep jongeren nooit of weinig kennis kunnen maken met het nachtleven of het organiseren van evenementen.
Een evenement organiseren, daar komt natuurlijk veel bij kijken. Je moet een locatie vinden, artiesten en in orde zijn met je administratie, boekhouding en verzekering. Om dit te leren konden deelnemers van het initiatief ‘Wie wordt de Nachtburgemeester van Sint-Truiden,’ verschillende trainingen rond organisatie, veiligheid, communicatie… doen. Daarna moesten de drie teams elk een onvergetelijke fuif in de GAZO te organiseren. Een deskundige jury beoordeelde hen op verschillende criteria, waaronder voorbereiding, organisatie en sfeer. De competitie trok diverse kandidaten aan, variërend van een groep internaatvriendinnen tot enthousiaste eerstejaars hogeschoolstudenten.

“Het viel wel op na corona dat er minder fuiven waren in Sint-Truiden. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Een hele groep jongeren heeft al die jaren geen leuke feestjes kunnen organiseren. We merkten dat alles na corona maar traag op gang kwam. Als je drie jaar niets mag organiseren, geraak je een stuk expertise kwijt die anders werd doorgegeven.

NIna Kvikvinia, schepen van Jeugd

Winnaar Plug In

De jury besloot unaniem dat de eer van Nachtburgemeester van Sint-Truiden 2023-2024 naar ‘Plug In’ gaat, een fuif van Tristan, Mats, Hendrik, Jasper, Ruben en Rui. Met hun inzet, creativiteit en vermogen om een unieke sfeer te creëren, hebben de ‘Plug In’-organisatoren hun titel terecht veroverd. Het college van burgemeester en schepenen feliciteert de winnaars met hun benoeming en waardeert de inzet van alle deelnemers van de fuifcompetitie.

“De nachtburgemeesters belichamen de sprankelende energie van de Truiense jeugd. Als blijk van erkenning ontvangen ze het prestigieuze nachtburgemeesterslint en een exclusief organisatiepakket, inclusief een gratis fuifzaal en materialen om hun volgende evenement tot een daverend succes te maken. Deze keer met opbrengst voor eigen rekening, want de winst van de eerste editie van Plug In ging naar een eigen gekozen goed doel. We maken ons alvast klaar voor een opwindend nieuw hoofdstuk in het nachtleven van Sint-Truiden. ”

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd

Sociaal weefsel van een stad

Een stad is niks zonder beleving. Naast horeca en handel zijn evenementen daarom essentieel voor het sociaal weefsel van een stad. Het Stadsbestuur is dan ook het team achter Jeugdhuis Expo dankbaar. Zij hebben tijdens heel de wedstrijd de deelnemers bijgestaan met raad en daad.
Het stadsbestuur hoopt nu dat de deelnemers de smaak te pakken hebben en verder zullen doen met het organiseren van evenementen.
De groep zegt al wilde ideeën te hebben. Zo willen ze een fuif voor dertigers organiseren om zo meer geld op te brengen voor meer jongerenfuiven.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief