Einde Lockdown bij Fedasil Sint-Truiden

Drie weken geleden werd een lockdown ingevoerd in het asielcentrum van Sint-Truiden nadat er bij 93 inwoners corona werd vastgesteld. Die lockdown werd vandaag 15 maart opgeheven. Gezinnen mogen vanaf dinsdag weer buiten.

Nadat een groot aantal bewoners van het Fedasil opvangcentrum in Sint-Truiden besmet bleken te zijn met COVID, werd het opvangcentrum op 26 februari in een volledige lockdown geplaatst.  Sindsdien werden er nog drie collectieve tests uitgevoerd in het centrum. Besmette bewoners werden geïsoleerd in aparte gebouwen. Vandaag verblijven er nog slechts 5 gezinnen in isolatie.
Na overleg tussen Fedasil en de veiligheidscel van de stad Sint-Truiden werd beslist om de lockdown op te heffen voor de overige bewoners vanaf dinsdag 16 maart.

Opluchting groot in het centrum

Vanaf dinsdag 16 maart mogen bewoners het centrum weer verlaten voor voor werk en school. De opluchting in het opvangcentrum is groot, zegt centrumdirecteur Simon Vanmechelen: “Dit is zeer goed nieuws voor onze 400 bewoners, die de strikte beperkingen de voorbije weken hebben gerespecteerd en trouw alle testen hebben ondergaan. Dat we vandaag dit resultaat hebben bereikt, is vooral aan hun inzet te danken en aan ons toegewijd personeel.”

“De directie, de bewoners en het personeel van het opvangcentrum voor asielzoekers zijn er op zeer korte tijd in geslaagd om de uitbraak onder controle te brengen. Iedereen heeft een bijzondere inspanning geleverd, met resultaat.”

Burgemeester Veerle Heeren

Voorlopig wordt de toegang tot het centrum voor externen nog wel beperkt tot essentiële bezoekers, zoals leveranciers en werklui. Daarnaast blijven uiteraard de coronarichtlijnen gelden die voor alle inwoners voor ons land van toepassing zijn, en wordt ook elke vorm van groepsvorming vermeden.