Enchanté bij de Laureaten van Ultimas

Enchanté mocht zich bij de laureaten rekenen van de Vlaamse cultuurprijzen Ultimas. Sinds enige tijd is de vzw actief in Sint-Truiden en houden ze zich (ook in tijden van corona) bezig met de promotie van sociale initiatieven voor mensen die het moeilijk hebben.

Het kernproject van Enchanté Sint-Truiden is simpel maar effectief: Mensen kunnen in deelnemende handelszaken een koffie, thee, warme chocomelk, een kleine friet etc trakteren. Op een kaartje aan de kassa staat deze traktatie dan ter beschikking voor mensen die het even nodig hebben.
Mensen kunnen in de deelnemende Enchanté winkels ook even terecht om zich op te warmen, gsm op te laden etc. Al 11 Truiense handelaren doen mee aan het project.

Enchanté Sint-Truiden staat bovendien in nauw contact met andere organisaties binnen onze Trudostad die mensen die het moeilijk hebben een duwtje in de rug geven.

Wil je meer weten over de vzw en zijn activiteiten binnen onze Trudostad? Neem dan zeker een kijkje op hun facebookpagina!
Zelf een ‘uitgestelde’ koffie trakteren? Neem dan een kijkje op hun website en ontdek de deelnemende handelaren in Sint-Truiden.

Lees zeker ook het interview met verantwoordelijke Enchanté Sint-Truiden Egon Heeren, in HBVL via deze link.

Instagram