Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

20 kunstenaars palmen natuurgebied Sint-Truiden in

1 september 2022 @ 08:00 2 september 2022 @ 17:00

Het wandelgebied in Bevingen wordt van 30 april 2022 tot 25 september 2022 een openlucht exporuimte met werken die aanzetten tot denken, dromen en doen. Be-Le-Vingen zorgt ook verbinding met de lokale dorpsgemeenschap.

Om de twee jaar organiseert Kunst Groen vzw in en rond Sint-Truiden een expo in de groene publieke ruimte. Editie 2022 gaat door in deelgemeente Bevingen en zet naast de kunstenaars ook het wandelgebied in de kijker.


“Het is als het ware een naakt canvas voor de kunstenaars die procesmatig onderzoek verrichten naar de artistieke en inhoudelijke mogelijkheden van deze locatie. De in situ – beeld en procesmatig installaties onderzoeken het gebied en geven de mogelijkheden artistiek vorm. Het wordt een verhaal van verbinding, groen en beleving.”

Frank Delbeke, curator

Voor de eerste maal, sinds het aanleggen van het waterwachtbekken, dat zorgde voor leefbaarheid van het dorp, kunnen kunstenaars hier aan de slag.
Kunst Groen is een Haspengouwse vereniging die de talrijke groene ruimten in en rond Sint-Truiden wil confronteren met beeldende kunst. Kunst en groen samenbrengen in samenwerking met lokale en nationale kunstenaars en zo een kweekvijver voor artistiek talent zijn van eigen bodem, dat is de missie van de vereniging.
Samen met partners gaat de vzw aan de slag om Sint-Truiden op artistiek vlak op de kaart te zetten.

Verbinding inwoners Bevingen

Kunst Groen vzw hecht veel belang aan samenwerking met diverse belanghebbenden uit de regio waar ze hun expo’s organiseren. Zo ging de vzw aan de slag bij basisschool De Heiberg waar er vaandels werden ontworpen voor op het kunstparcours.
Enkele inwoners en verenigingen uit het dorp gaan samen een kunstwerk maken tijdens een workshop gegeven door enkele deelnemende kunstenaars.

Voor het informeren van wandelaars werkt de vzw samen met de Truiense toeristische dienst.

Bevingen

Bevingen
Sint-Truiden, 3800
+ Google Maps