Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstkring viert 90-jarig bestaan met reeks activiteiten

4 december 2021 @ 14:00 18:00

Vorig jaar zou de Truiense kunstkring zijn 90 jarig bestaan vieren. Corona gooide roet in het eten maar dit jaar gaat de viering door.

Patrik De Wolf, Magina Sioulants en Rik Walschot zijn de trekkers van het feestjaar. Volgens hen was de kunstkring vroeger niet minder dan een onofficieel cultureel centrum in Sint-Truiden. De laatste jaren trekken ze weer volop de kaart van het creatieve. Dit komt terug in hun programma voor hun feestjaar. Ze voorzien namelijk voor elke maand een activiteit. Deze beginnen volgende week. Een overzicht van de activiteiten kan je hier vinden.

23 november 1930

Voor de eerste expo kijkt de Kunstkring even terug naar het verleden. 1930, het jaar waarin alles begon en de kunstkring op 23 november zijn eerste bijeenkomst had.

โ€œDoor de gekozen voorzitter werd een toost uitgesproken waarin hij ons met gloedvolle woorden aanzet met volharding aan โ€™t werk gaan tot opbeuring der kunst in onze stadโ€, lezen we in het verslag van de eerste bijeenkomst op 23 november 1930. Een zin die de kring nog steeds nastreeft.

De expo 1930 is te bezoeken van 4 tot 19 december, telkens in het weekend van 14 tot 18 uur, op zondag ook van 10 tot 12 uur.

Gratis

Kunstkring Sint-Truiden

De Zoutkist

Tiensevest 25
Sint-Truiden,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie