Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lichtjes in het park

18 december 2021 @ 18:00 21:00

Laat jou en je gezin op zaterdag 18 december 2021 van 18 uur tot 21 uur onderdompelen in een sfeer van warmte en gezelligheid tijdens “Lichtjes in het park”.

Het stadspark wordt omgetoverd tot een feeëriek schouwspel met honderden kaarsjes, lichtjes, sfeervolle muziek en straatanimatie. Aan de foodtrucks kan je genieten van hartverwarmende hapjes en drankjes. De warme kleertjes die je kindjes niet meer passen worden tijdens dit event ingezameld en later verdeeld aan Truiense organisaties die zich inzetten voor gezinnen die het net iets moeilijker hebben. Heb je dus kinderkleertjes die nog in goede staat zijn? Hang ze dan in de warmejassenboom!

Klik zeker op het bericht hieronder voor informatie over de coronaveiligheid.

Ieder kind dat “Lichtjes in het park” bezoekt, krijgt een leuk sfeerlichtje  (zolang de voorraad strekt) dat symbool staat voor licht en warmte voor de mensen die het nodig hebben. De honderden sfeerlichtjes zorgen samen voor een uniek beeld in het park en het stadscentrum.
Die avond is er ook Sint-Truiden by Lights & Music, een speciale editie van de verlichte stadswandeling met onder andere vuurspektakel van Circus Paljasso en een DJ onder de Veemarkthallen. Bovendien ontvangen de eerste 150 gebruikers van de beveiligde fietsenstalling op de Parking van Hasp-O Centrum – Gildestraat (Technicum) een hippe lichtarmband. Zo zijn ook zij extra verlicht tijdens de donkere wintermaanden.

© Stad Sint-Truiden

Een warme oproep

Tijdens de vorige editie van ‘Lichtjes in het Park’ gaven de bezoekers massaal gehoor aan de oproep om winterse kinderkledij mee te brengen naar het stadspark en zo te schenken aan organisaties die werken met gezinnen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Er werd een recordaantal van maar liefst 3500 kledingstukken ingezameld. Het maakte meteen duidelijk dat de inwoners van Sint-Truiden echt het hart op de juiste plaats hebben.

“Wij doen opnieuw een hartelijke oproep om op zaterdag 18 december sjaals, mutsen, jassen en andere warme kinderkleding mee te brengen tijdens naar het stadspark. Dit jaar worden de kleren verdeeld onder de organisaties Habbekrats, Fedasil, Team Hope en de Kringwinkel. Op die manier komen de ingezamelde kledingstukken meteen op de juiste plek terecht. Ouders die het minder breed hebben, kunnen bij deze organisaties aankloppen om hun kinderen toch warm in te duffelen. Zo hoeft deze winter geen enkel kind in Sint-Truiden in kou te staan.”

Hilde Vautmans, schepen van jeugd

Neem zeker contact op met de Truiense Jeugddienst voor meer informatie over het doneren van de kleding.

Praktisch
Bezoekers kunnen op zaterdag 18 december hun bezoek aan ‘Lichtjes in het Park’ combineren met een met een bezoek aan ‘Sint-Truiden by Lights & Music. Het volledige programma is terug te vinden op de website van Toerisme Sint-Truiden:
https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/sint-truiden-by-lights/

Volgende coronamaatregelen zijn tijdens “Lichtjes in het park” van kracht. We vragen de bezoekers deze strikt op te volgen:

• Enkel toegang met COVID SAFE TICKET (vanaf 12 jaar +2 maanden) / identiteitskaart

• Verplicht dragen van mondmasker (vanaf 6 jaar)

• Het respecteren van de looprichting

De toegang tot “Lichtjes in het park” is enkel mogelijk via de ingang van stadspark langs de Abdijstraat. De uitgang bevindt zich in de Sint-Trudostraat aan het klein stadspark.

Jeugddienst Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Parkstraat 22
Sint-Truiden, Limburg 3800
+ Google Maps