Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vlaanderen Feest in Aalst met Mama’s Jasje

juli 11 @ 18:00 23:00

Noteer maandag 11 juli alvast in je agenda want dan wordt het centrum van Aalst vanaf 18u omgetoverd tot een spetterend festivalterrein. Op het dorpsplein trakteren Jean et les Flamands, Mama’s Jasje en Aahja! iedereen op een fantastisch liveconcert. Foodtrucks, drankenstands en kinderanimatie maken er een onvergetelijke avond van voor jong en oud.

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap brengt mensen overal in Vlaanderen samen, ook in Sint-Truiden. Sinds 2016 wordt in telkens een andere deelgemeente een echt volksfeest op touw gezet. Na Ordingen, Velm, Zepperen en Gelinden, is dit jaar Aalst het decor van het bruisende zomerfestival.

Onvergetelijke feestavond

Het belooft weer een fantastische editie te worden van Vlaanderen Feest in Sint-Truiden. Op het dorpsplein van Aalst kan je meezingen en swingen op de hits van onder andere de plaatselijke topgroepen Jean et les Flamands en Aahja!

“Elk jaar zetten we naast lokaal talent ook één artiest met nationale allure op onze affiche. We zijn erg verheugd om aan te kondigen dat na Guido Belcanto, Raymond van het Groenewoud en Christoff, Mama’s Jasje dit jaar het feestterrein in vuur en vlam zal zetten.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van cultuur

Voor én door Truienaren

Tussen de muzikale hoogtepunten door kunnen de feestvierders naar goede traditie aanschuiven aan tal van eet- en drankkraampjes en is er leuke kinderanimatie voorzien. Dit alles in samenwerking met het verenigingsleven van Aalst.

“Vlaanderen Feest in Sint-Truiden is de voorbije jaren steeds een groot succes geweest mede dankzij de enorme inzet van de lokale verenigingen. De inwoners en verenigingen uit Aalst zullen binnen enkele maanden terechtkunnen in de volledig vernieuwde, moderne en energiezuinige feestzaal voor al hun activiteiten. De werkzaamheden aan de feestzaal zullen na het bouwverlof aanvatten.”

Jelle Engelbosch, schepen van gebouwen

“Dit jaar kunnen we weer volop genieten van een zomer boordevol ontmoetingen, plezier en entertainment. En daar kan een vaste waarde als Vlaanderen Feest zeker niet in ontbreken. Vlaanderen Feest is een evenement voor én door de Truienaren. Samen met het lokaal bestuur en de cultuurraad, zet het verenigingsleven van Aalst de schouders onder de organisatie van een schitterend volksfeest waar iedereen welkom is. Gezellig samenzijn, genieten van de ambiance en meezingen met Vlaamse klassiekers, alles zit goed om er een topeditie van te maken.”

Hilde Vautmans, schepen van Evenementen

Programma

  • 18u: opening feestplein
  • 18u15: optreden Jean et Les Flamands
  • 20u15: optreden Mama’s Jasje
  • 22u: optreden Aahja!

Stad Sint-Truiden evenementen

011 70 17 75